Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bolniška nad 30dni (s.p.)

Bolniška nad 30dni (s.p.)

Kako gre ta postopek uveljavljanja povračila bolniške ?
Če si plačuješ prispevke za 734,15 € btto koliko nanese bolniške, ki jo zavod izplača ?

A je res, da jo zadržiijo, če nimaš tekoče vse prispevke plačane ?

Bolniški list odneseš (ali priporočeno pošlješ) svoji referenstki na DURS. Na zadnjo stran boln. lista referentka napiše osnove, po katerih si plačevala prispevke v preteklem letu. Če hočeš, lahko ta boln. list potem sama odneseš do refentke na ZZZS, lahko pa DURS pošlje na ZZZS.

Svetujem ti , da ko ti referentka pregleda in potrdi z žigom , sama odneseš bolniški list do ZZZS, ker drugača traja, in predno boš dobila bolniško nakazano bo takajo 2 meseca.Če si plačuješ 700 , potem pričakuj bolniške nad 500 evrov neto, seveda, če imaš vse plačano, se pa to gleda za nazaj, koliko si lani plačevala osnovo.

Čaki, a pol sp-jem država daje plačo ? ker nam v d.o.o.-ju povrne samo prispevke !?!?!?!?!?!

Čaki, a pol sp-jem država daje plačo ? ker nam v d.o.o.-ju povrne samo prispevke !?!?!?!?!?![/quote]

ZZZS povrne celotno bruto plačo + prispevke delodajalca na plačo (ne samo prispevke, kot ti praviš!).

Živjo!

A mi lahko katera pomaga… Nameravat odpreti svoj s.p., hkrati pa tudi načrtujemo še enega otroka. V primeru, da dobim denar iz zavoda 4.500, ki jih dajo… pa grem v bolniško, ko zanosim in kasneje v porodniško… Kaj je potem s tem denarjem? Eno leto vem, da morem imeti odprt s.p.. A če sem v bolniški prispevke kljub temu plačujem? Ali potem naprej, ko sem konec bolniške in porodniške? Po 30 dneh pa bolniško plača ZZZS, kajne?

Lp, pa hvala za odgovor!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close