Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Si mislim, a dajte mi povedat, da se ne motim

Si mislim, a dajte mi povedat, da se ne motim

Drugo leto bo država namenila 40 procentov manj sredstev za zaposlitve brezposelnih in za subvencije delavcem na čakanju, tistim, ki niso odpuščali, ker jim je država pokrila prispevke za delavce ipd

zanimivo pa je, da bodo vse postavke nižje, višja bo le ena: svetovanje brezposelnim. Za svetovalce, ki vsaj pri meni doslej niso nič pomagali, bo šlo torej še več denarja, za spodbude za zaposlovanje, prekvalifikacije in ostalo pa manj…

šla sem pa gledat, kaj bo, ker mi je svetovalka rekla, da bodo subvencije za zaposlovanje brezposelnim višje..bistveno višje…v resnico bodo pa nižje. Da o ukinitvi otroških dodatkov/štipendij ne govorim.

A svetovalcev manjka? Pride kdo premalokrat na vrsto pri svetovalcih na zavodu? So vam dali kakšne koristne informacije že? Bila sem že tudi v klubu za iskanje zaposlitve in tista njihova prijava zgleda ne zaleže, saj me le redki povabijo na razgovor, pa še ti zaposlijo potem nekoga, ki že dela nekje. Pravijo mi namreč, da subvencij od zavoda za zaposlovanje ne rabijo, ker gledajo na to, da bodo zaposlili nekoga dobrega, nekaj v tem smislu. Jaz sem torej avtomatsko slab delavec, ker sem na borzi.

Meni in vsem, ki jih poznam ni svetovalka na borzi naredila ničesar, razen, da je čakala, kje boš malo popušil, da te bo vrgla z borze.

Vsi smo si delo poiskali sami.

aja..pa pred par leti sem vodila delavnice “kako do dela in zaposlitve” ali nekaj podobnega.

Naslednjo leto, ko sem bila brezposelna so me seveda poslali na isto delavnico, češ, da se bom naučila pisat projšnje/CV/EP – ko smo se morali predstaviti in povedati nekaj o sebi sem rekla: “jaz sem REsidentEVilXX in sem lani vodila delavnice Kako do dela in zaposlitve”…

Lažje je najti novo službo, ko si še zaposlen, to je dejstvo. Dlje kot si na Zavodu, manj možnosti imaš. Ni pa nikoli za obupat, če si dela resnično želiš.

Me pa zanima, če kakšen brezposeln pošlje kakšno prošnjo, drugačno od klasične prošnje, napisane na A4 format? Je kdo že posnel lastno reklamo in jo na CD-ju ali po e-mailu poslal bodočemu delodajalcu? Ali pa naredil svojo predstavitev v PowerPointu… ali kaj podobnega?

Mene pa zanima, ali jih v tem klubu za iskanje zaposlitve učijo kaj takšnega …

Nekaj ljudem sem pomagala pisati prošnje … V kar nekaj primerih so bili ljudje preprosto preskromni in niso znali predstavit vseh svojih sposobnosti in prednosti. Ena dr. znanosti je napisala prošnjo, kot da “saj neki malega se pa res spoznam …”. Pa ne, da bi se zdaj morali napihovat in lagat, samo niti napisat ne znajo odločno, kaj vse znajo in vedo.

Sigurno da ne. Če bi jih, potem to ne bi bilo več izvirno, ker bi spet vse prošnje bile enake. Zato se mi zdi največja neumnost slediti navodilom, ki jih dobiš tam, kjer jih dobijo vsi brezposelni.

Tole bi šlo skozi, kjer ni dosti prijavljenih, pa seveda odvisno za kakšno delovno mesto gre. Če pa firma dobi par sto prijav, pa ni časa za takšna čudesa.
Prijava mora biti jasna, pregledna, podani naj bodo bistveni podatki, brez dolgovezenja.

Jaz sem eno prošnjo prakticirala malo drugače. Pa nisem dobila nobenega odziva, ne takega ne drugačnega. Na normalno napisano prošnjo, življenjepis pa.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close