Problem na delovnem mestu, nemogoč delodajalec
Pozdravljeni,
zanima me sledeče:
v podjetju opravljam povečano količino dela kot mi je naložena v pogodbi, prav tako delam vzporedno za dva podjetja, a pogodba se dotika samo enega. Glede na to, da delam kompletno administracijo, knjigovodstvo in računovodstvo za obe podjetji, moram opravljati še nadure, ki jih po dogovoru dobim sorazmerno plačane. Za malico oz. 30 minut odmora večinoma nimam časa, delodajalec mi pa konstantno nalaga dela.
Po njegovem mnenju sem mu sama na razpolago praktično ves čas in tudi, ko sem zbolela, sem morala na delovno mesto in postoriti nekaj urgentnih stvari, ki niso bile tako urgentne (tako se je izkazalo naknadno, ker so mu ležale na pisalni mizi še kak teden in se jih ni dotaknil).
Mobing je nekaj vsakdanjega, četudi se sam ne zaveda, da ga redno izvršuje. Njegov stil komunikacije je ali narediš kot sem naročil ali se bom pa drl nate.
Danes mi je prekipelo, ker sem planirala letni dopust, ki bi ga naj imela po dogovoru vseh 5 dni v tem tednu, vendar sem zaradi nujnosti nekaterih zadev, dva dni (včeraj in danes) na delovnem mestu. Za nagrado, da sem vestna in dosledna rokom, mi danes reče, da bom morala še dva dni priti v službo, ker bi on še rad nekaj korektur pri računih, sama sem si pa že splanirala dopust. Seveda sem mu rekla, da imam planiran dopust in da žal nisem dosegljiva, ter da ne morem. Nekako se je udal, vendar vem, da me bo jutri klical na služben telefon, ki ga bom namenoma pustila na delovnem mestu (sem ga žal pozabila). Naj poudarim, da nimam v pogodbi določbe o dosegljivosti izven delovnega času.
Razmišljam že o odpovedi, ker sem preobremenjena (glede količine dela in problematičnosti delodajalca), po pogodbi imam 30 dnevni rok. Vendar me zanima na kaj vse naj bom pozorna in kaj moram dokazati, da je vzrok njegov mobing, pritiski z njegove strani in preveč in neplačano delo.
hvala in lp
V nekaterih drugih temah smo že debatirali, da je konkretno mobing zelo težko dokazovati, če ne nemogoče. Ker rabiš priče itd. Ali pa vsaj en kup svojih zapiskov, da si si recimo pol leta vsak dan pisala dnevnik in beležila njegove izbruhe, reakcije,… pa fajn je še dobit kakšno mnenje od psihologa ali psihiatra. Jaz doživljam mobing na drugačen način. Nimam preveč dela, ampak hočejo iz mene narediti budalo, kot da nimam pojma o pojmu in ne znam štet do deset. Pa tudi ne razmišljam, da bi jih tožila zaradi tega. Bom jih pa tožila, ko mi bodo dali odpoved po pretečeni poskusni dobi…
V glavnem, ko ne moreš dokazati, kaj se v resnici dogaja, probaj najti druge obremenilne dokaze prosti njemu. Ali pa ga snemaj kdaj, čeprav verjamem, da je to včasih nemogoče, jaz bi sigurno bila živčna, če bi koga snemala…
Forum je zaprt za komentiranje.