Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj naj oblečem za razgovor za službo?

Kaj naj oblečem za razgovor za službo?

Vprašanje v naslovu.Razgovor ni za neko velepomembno ali vodilno delovno mesto.Kaj mi svetujete?To je moj prvi razgovor po zelo dolgem obdobju….Rada bi izgledala urejena, ker na prvi pogled delujem stara ene 20 let in bi rada, da me vsaj približno vzamejo resno.Nisem pa nek ful eleganten tip človeka,ne nosim in nimam kostimov…Bi škornji, temne kavbojke ali mal potiskane žabe in športno-elegantno krilo bilo pretirano?Barve seveda nevpadljive.Prosim za nasvet!Hvala tisočkrat!

Na tvojem mestu bi dala raje nekaj eurov ven pa si kupila kostim. Tudi niso tako dragi. Kdo pa bo jemal koga resno če boš prišla na razgovor v potiskanih žabah in ŠPORTNIM krilom? Poleg tega še ti bo ziher kdaj prišel kostim prav. Raje raskiraj tisti denar pa se vgrizni za jezik ta dan in obleči kostim.

O.k.,vprašam – pač ne vem.Žabe niso nekej ful potiskane, pa kiklca ni iz porajsanih kavbojk:))Zgleda, da bom res mogla v šoping.

Mislim, da je pomembneje, da imaš na sebi oblačila, v katerih se dobro počutiš, si “ti”, kot da zdaj na vso silo na brzino kupuješ nek kostim, ki ga morda ne boš nikoli več oblekla.
Sama presodi, saj veš, kam greš na razgovor in za kakšno delovno mesto se poteguješ, pa poišči nekaj temu primernega.

Kostim je po moje sam za kakšna res “popeglana” delovna mesta. Če že delovno mesto samo ne zahteva kakšne take garderobe in ti nisi tip, ki bi to nosila, je brez veze, da se na razgovoru prikažeš v kostimu. Temne kavbojke s kakšno luštno bluzico, mogoče jopco čez, al pa kak malo lepši pulover, zdaj, ko je bolj hladno …
Sama sem leta hodila v službo v kostimih (čeprav delovno mesto tega ravno ni zahtevalo), pa sem se zdaj, pri petdesetih, tudi že malo naveličala, nosim hlače/krila v kombinaciji z bluzami/puloverji/puliji/majicami. Pa je čisto OK.

če gre za velepomembno in vodilno delovno mesto vsekakor priporočam kostim.krilo do kolen in zraven sako (jaknica),spodaj pa kakšno srajčko z volančki (ne čist strogo klasične).kostimi dandanes niso več tak stroga in monotona “zadeva”,pa tudi dragi več niso.čevlji pa naj bodo salonarji ali gležnarji z visoko peto.

To kar se danes nosi in sicer majčka čez pa dolg pulover s kratkimi rokavi. Spodaj pajkice ali hlače morda celo kavbojke. Ne pretiravaj z ličili in to je to. Pa srečno.

tbb, takole kot predlagaš ti, pride ponavadi k nam naša čistilka.
Tia6, obleci se tako, kot da se prijavljaš za VODILNO mesto. Standarde oblačenja boš spustila takrat, ko boš službo imela – če misliš, da jih moraš.

Jaz bi takole:

temne kavbojke-črn ali temno moder jeans, zgoraj srajčko (belo,sivo,črno,…),obula bi pa petke,sam ne škornjev, ker izpade preveč casual.

Če pa hočeš popestrit,pa še kak kos nakita izberi, npr.rutko ali pa kako verižico.

velik sreče:)

Veliko bolj kot obleka naredi vtis tvoja cela “pojava”, lahko boš v kavbojkah in navadni srajčki, ali pa v karirasti kikli, ali v najnovejšem Chanel kostimčku s Prada čeveljci, pa boš velika kmetica…

Torej, važna je energija, ki jo nosiš v sebi in na sebi…….nič drugega

Torej, obleci nekaj kar že imaš doma, in počutila se boš bolj sproščeno, kar je bistvenega pomena pri tem.

Črno bela kombinacija, na komot…use drugo se pa strinjam z zgornjim postom, energija in samozavest 🙂

Predvsem je pomembno, da ne smrdiš ter v kolikor se naparfumiraš, da tudi tega ni preveč.
Kako se obleči je pa predvsem odvisno, za kakšno delovno mesto se poteguješ.
Za čistilko ali delo v proizvodni nikakor ne potrebuješ kostima. Če pa že boš nabavljala kostim, pa ne črnega! Pravijo, da je najbolšja siva barva in iz lastnih izkušenj lahko rečem, da je res.
Pa vso srečo!

Jaz pa kavbojke in športno krilo odsvetujem.

Samozavest energija in podobne notranje vrednote so sicer pomembne, ampak najpomembnejši je prvi vtis. Ta je pa zgolj zunanji, na podlagi tvoje celotne pojava med katero spada tudi obleka. Žal.

Moj nasvet, normalne hlače ali krilo in bluza ali pulover. Primerne so tudi kakšne luštne oblekce, npr. s kratkimi rokavi, spodaj pa puli in žabe v enaki barvi.

Na razgovor za službo se ne hodi v kavbojkah! Lahko hlače in bluza, hlače in pulover, kombinacije s krilom – ni treba, da je kostim, ne pa v kavbojkah, no. Še posebej pa ne v krilu in najlonkami z vzorcem. Razen, če greš v kakšno kreativno agencijo ali kaj podobnega.

Hvala vsem za nasvete, ubrala bom eno srednjo pot- črne elegantne hlače, čeveljčke s šnolo in petkami, belo srajčko, čez pa črn brezrokavnik z enim majhnim karo vzorčkom spredaj v sivi in beli barvi.Bo o.k.?

Na razgovor za službo se ne hodi v kavbojkah !!! – tudi če so črne , ne.
Sem vodstvena delavka in je pomemben tudi zunanji vtis. Tako je to , kot pribito.
Sicer to ni najpomembnejši razlog , ali boš kandidata sprejel na del mesto ali ne ampak v tem se vidi urejenost in resnost človeka. Je pač to tudi eden od faktorjev , ki ti pustijo prvi vtis. Če je pa še moški šef , je pa to morda še bolj pomembno ?!

Saj sem napisala, da elegantne črne hlače….No, upam, da bo šlo….Držite pesti zame!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close