Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev za določen čas-pogodba

Zaposlitev za določen čas-pogodba

Prosim , če kdo ve kako je, če:
pogodba za določen čas poteče 31.12.2010. Kdaj je potrebno delodajalcu izdati novo pogodbo, če želi, da je delavec še dalje pri njem zaposlen? Kako je v primeru, da ti delodajalec ne izda nove pogodbe zadnji dan tega roka?
Hvala.

če te delodajalec nič ne obvesti ini prideš na delovno mesto naslednji delovni dan brez tega da veš ali delaš ali ne, te je delodajalec DOLŽAN zaposliti za nedoločen čas!
Večina se sicer dogovori z delodajalcem, ampak če ta pozabi, nosi pač posledice in ima novo delovko za nedoločen čas.
Kdaj ti mora dati novo pogodbo, ja fajn bi bilo da pred iztekom stare. Vsaj po mojem, če zamudi rok je tako kot sem zgoraj napisala.

Hvala za odgovor.

Res je.
Če ne dobiš pogodbe pred iztekom stare, se ti delovno razmerje spremeni v nedoločen čas.

A katera ve, ali isto načelo velja tudi pri poteku preizkusne dobe? Namreč meni je danes poteklo 3 mesece poskusnega dela in nisem dobila nobene nove pogodbe. Pogodba, sklenjena pred 3 meseci, je bila narejena za 1 l, s 3 mesečnim poskusnim rokom.

pogodba ti velja za celo leto, če ti je po treh mesecih ne odpovejo.
pa tudi postopek odpovedi po treh mesecih ni enostaven.

Res je.
Če ne dobiš pogodbe pred iztekom stare, se ti delovno razmerje spremeni v nedoločen čas.[/quote]

A zato direktorji cele dneve čepijo pred raznimi pisarnami, da preprečijo prihod delavcem, ki JIM JE POTEKLO DELOVNO RAZMERJE, da slučajno ne bi prišli delat :))))))))))

Tale vaša razlaga pa malo šepa. Delodajalcu ni treba nič obvestiti delavca. ( je pa seveda fer, da ga obvesti ). Ko se pogodba izteče nisi več zaposlen. (saj je bila sklenjena od tega do tega datuma.) Edino v primeru, da ti ne da nove pogodbe in ti reče, da naslednji dan prideš na delo in te tudi razporedi na delo si brez pogodbe zaposlen po zakonu za nedoločen čas. Čeprav ti bodo pa delodajalci prinesli pogodbo z včerajšnjim datum pa je. Hm, in kdo se bo šel po sodiščih prekarjat, kdaj si jo podpisal?!

Tole je res.
Ko poteče pogodba za dol.čas, je delovnega razmerja konec.
ČE pa delate še naprej, se pogodba spremeniv del.razmerje za nedoločen čas.

Pa še Grenivka – preiskusni rok je potekel, zdaj delaš še teh 9 mesecev, kolikor skupno velja pogodba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close