Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zavod mi je po mailu poslal za službo

Zavod mi je po mailu poslal za službo

Ali se moram odzvati? Poslali so mi po mailu, da je prosto delovno mesto v Tušu in da moram poslati prijavo. A je to tista fora, da se moraš odzvati drugače te skenslajo in vzamejo nadomestilo? Saj je res, da si “lačen ful drugačen”ampak za mesarja v Tuš pa ni šans da grem…Poleg tega sem v zaposlitveni načrt napisala, da iščem v svojem prvotnem fohu in poudarila svetovalki, da mi psiha s strankami zaradi preteklih izkušenj ne da delati….Pa tako glasna je bila -svetovalka namreč- da upoštevajo tisto, kar rečeš oz.napišeš…..O.k.,če je nujno bom poslala, diši mi pa ne!

A denar ki ga dobivaš, ko si dom ati pa diši?

to je tist, k se morš odzvat, k je isto kt če ti pošljejo po navadni pošti, pa dokler si na zavodu pozab na tist zaposlitven načrt, k ga ne upoštevajo, tm lahk napišeš, da si strojni inženir, poslal te bodo pa prodajat banane. sploh pa tist zavod iz tistga konca,k si ti je totalno bebav, dokler sem še bil tam doma pa prijavljen na zavod, mi 2 leti sploh niso vpisal kere šole mam narjene, pa so dobil spričevala, zaveden sem bil pa kt delavec brez poklica, pa zmer k sm ke pršu na “randi” je blo nekej nepopolno vnešeno v računalnik.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Joj, res kakšen inteligenten komentar. A sedaj, če je nekdo na zavodu pa to pomeni, da mora pa čist za vsako delo prijeti al kaj. Matr ste nesramni. Me prav zanima, kaj vse bi šli delati tisti, ki takole komentirato (pomoje niti mal levo al pa desno ne od tistega, kar menite, da ste sposobni).

Odgovora na vprašanje nimam, sem pa morala pokomentirati ta nizek komentar.

Komentar sem dala na osnovi lastnih izkušnej – kot delodajalka.
In ko mi na razgovor pride tak, ki ima take komentarje kot avtorica sporčila, pa meni to ne diši, pa jaz to nebi, pa imam psihične, pa fizične pa zdravstvene pa namišljene težave….. ja mi ne ostane nič drugega kot da vpraša, a vam je tako fajn da ste doma pa vsi ostali ki delamo služimo še za vas? Za vas pa ne obstaja prava služba?

In vsi ki so kdaj koli tu jamrali, tudi če jim je kdo svetoval kako do dela, kje je delo, so prišli do zaključka jaz pa to nebi.
Najlažje je jamrat in se smilit samemu sebi in uživat državni denar.

sej ni poanta, da morš prjet za vsako delo, odzvat se morš, pa če te sprejmejo al pa ne, drugač te vržejo iz zavoda in ti ukinejo vsa nadomestila itn. men se je dogajal, da so me napotil iz zavoda na razgovor, pa sm klical tja, pa so že v naprej cmokal, aja vi ste, k so vas poslal iz zavoda, al pa so rekl, da majo že izbranga kandidata, pa so sam podpisal, da sm se udeležil “razgovora”, tko da ni nujno da dobiš tist kar te napotijo. Včasih je ok, sam če pa človk res rab en šiht je pa jeba, k te skenslajo.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Denar? oz. ti,ki si delodajalka….Ne vzbujaj mi slabe vesti, ker nimaš pojma kdo in kaj sem v resnici in koliko mi je do državnega denarja…Od svojega 18.leta sem trdo delala, po cele dneve pri istem delodajalcu, tam doživela vse živo od dobrega pa do najslabšega…V celem svojem življenju sem trenutno na zavodu – teče drugi mesec-prvič in je edino pravilno, da končno tudi jaz pa čeprav za kratek čas dobim tisto, za kar sem delala 15 let. Verjemi, da ni tako velik denar , da bi se zanj splačalo ležat doma…

Gunnar hvala, bom pač poslala vlogo. Si ti na Zavodu v R.?

Pa še nekaj – večina vas ven pada, kako to, da so prodajalke pač prodajalke, če niso za delo s strankami….No, jaz priznam, da nisem več za tako delo, zdaj me boste pa linčale, ker nočem bit trgovka? Res dvoličnost nekaterih.

??
Če si komaj čakala, da “dobiš tisto, za kar si delala”, torej predpostavljam, da si teh 15 let delala zastonj.
Svašta….

Kakorkoli, za mesarja tudi jaz ne bi šla nikoli!

No če pa je tako pa imaš prav. Potem je edino pravilno, da ko greš v penzijo ti odbijejo to kar dobiš sedaj.

Ne -ne poznam te, ne vzbujam ti slabe vesti, in te ne obsojam povedala sem svoje mnenje, na podlagi izkušenj in stanja, ki vlada v Sloveniji ko bomo delali do 65 leta ker se državna blagajna prazni.

bil

Butnena, kakorkoli.Mogoče sem se narobe izrazila. Seveda nisem delala zastonj, hočem pa povedat, da si po 15 letih valjda zaslužim teh 6 mesecev nadomestila? In zaradi tega nimam slabe vesti.

Domnevati gre, da je izobrazbeno usposobljena za to delovno mesto.
Dvomim, da bi jo s srednjo oblikovno poslali rezat glave prašičem… – no, OK, razen, če bi izvajala performans…

Domnevati gre, da je izobrazbeno usposobljena za to delovno mesto.
Dvomim, da bi jo s srednjo oblikovno poslali rezat glave prašičem… – no, OK, razen, če bi izvajala performans…[/quote]

žal, sam taki geniji so na zavodih, kt sm že omenu, lahk človk v zaposlitven načrt vnese vse kar ve in zna in za kar je sposoben oz. kaj pričakuje, napotijo ga pa delat nekej čist kontra temu, če obvlada al pa ne.

Možnosti sta dve:
– ne sprejmeš ponujenih delovnih mest trgovca in po 6-tih mesecih izgubiš nadomestilo ter padeš na DSP
– sprejmeš delovno mesto trgovca in začneš s programom prešolanja

Saj res, kaj pa bi ti bila?

Gunnar hvala za odgovor na vprašanje!!

malenkost 🙂

še zadnjič:
– po izobrazbi sem Upravni tehnik V.stopnja, prekvalifikacijo za trgovca sem naredila v preteklosti zaradi potreb bivšega delodajalca
– hodim v 1.letnik Srednje zdravstvene šole na Jesenicah – prešolanje
– čeprav nimam službe, delam
– službo bom v tega pol leta dobila takšno ali drugačno – ne se bat, da boste “delale zame”

Tia, povsem te razumem. Le še namig – na zavod napiši mail v smislu, da se lepo zahvaljuješ, da pa si vegetarijanka in pač ne želiš delati z mrtvimi živalmi.

Sama sem vegetarijanka in evo, lahko odg. tudi na tak način. :)))

Na e maile se ti ni treba odzvati, na vse ostalo pa!!!

Trpela si zaradi dela s strankami, zdaj pa se izobražuješ za medicinsko sestro.
kje boš pa delala, da ne bo ljudi okoli tebe?
No, mogoče rabijo kakšno sestro na opazovalnici na Južnem polu – tam se ljudi res ne gnete….

Narobe si me razumela – s strankami ne želim delat v smislu trgovine – če bi poznala mojo zgodbo, ki je zelo dolga, bi me razumela.

Tia 6 predlagam ti, da greš na razgovor im tam take klatiš, da te ne bodo sprejeli,če imaš že za naprej načrt glede zaposlitve. Drugače pa , če ti je kriza, bo pa trebalo stisnit zobe in potrpet.
Jaz sem bila tudi 2 meseca na zavodu in sem sprejela prvo delo, ki mi je bilo ponujeno, ker sem bila res v krizi. Sicer delo ni bilo po mojem okusu, ampak sem se vseeno potrudila, da sem ga dobro opravljala in moja nagrada za to je bila, da sem po letu in pol našla zaposlitev, ki sem si jo vedno želela opravljat.
Glede prejemanja nadomestila pa se nič ne čuti kriva-v teh tvojih 15 letih si ga že davno preplačala.
Veliko uspeha ti želim:)

Točno tako. Na mail se ni potrebno odzvati. Cel kup brezvenih postov, preden dobi pravi odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close