Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nisem dobila plače

Nisem dobila plače

Bivši delodajalec mi ni izplačal treh plač in regresa. Sedaj delam že v drugi službi. Skoraj vsak dan kličem direktorico prejšnje službe kdaj mi bodo nakazali denar, pa se samo izmika ali sploh ne dvigne telefona. Kaj naj naredim? Ali je kdo od vas že uspel s prijavo na inšpekcijo, kaj ste pa napisali v prijavo in kako je vse skupaj potekalo?

Nič več ne kliči, priporočeno s povratnico pošlji še enkrat opozorilo, navedi skrajni rok za izplačilo in da boš v nasprotnem primeru vložila tožbo na delovno sodišče.

In tega se tudi drži!

206. člen Zakona o delovnih razmerjih

(zastaranje terjatev)
Terjatve iz delovnega razmerja zastarajo v roku petih let.

Točno to, zraven samo dopiši, da bo od navedenega datuma komunicirala samo še s tvojim odvetnikom. Če ne gre na lep način, boš pač uporabila pravna sredstva!

Ko sem prebrala vprašanje, sem bila prepričana, da bojo spet odgovori ala….sama si si kriva, nehaj težit, delodajalce imajo tudi težave in verjetno si itak premalo delala in je zato propadel.
Uf, sem vesela, da sem se zmotila.

Zakaj takoj pomislite na najslabše. Če ne moremo pomagati je bolje, da smo tiho.

Še vedno verjamem, da je več pozitivnih ljudi, kot negativnih na tem forumu. Kadarkoli boste opazili, da pišejo nevmesno, se ne kregajte z njimi, ampak preprosto podajte korekten odgovor na vprašanje. Ko boste to nekajkrat naredili, brez da bi se kregali, zakaj so tako nesramni, bodo vzgledi vlekli in bodo tudi ostali začeli tako delati.

Kreg je samo takrat, ko se nanj odzovemo, če se ne, nesramnost preprosto izveni.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

nevmesno

ampak, tale nevmesno je pa res neumesten!:):):):)

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close