Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ali delam zastonj

ali delam zastonj

Pozdravljeni! Ta teden sm en dan delala samo dve uri.Ali imam plačan prevoz na delo in malico.To namreč ni bila moja odločitev.Urnik je bil tako napisan.hvala za odgovore.

prevoz da, malica ne

Odvisno kje delaš. V šolstvu imaš plačano malico tudi v primeru, da si samo dve uri na šoli.

Jasno saj tudi po poti o službi razmišljajo…

To pa ni res. Tudi v šolstvu moraš biti na delovnem mestu prisoten najmanj 4 ure. V primeru da nisi, malice ne dobiš plačane. Razen če vaš ravnatelj dela nezakonito.

Ne mešat pedagoških ur in delovnih ur.

Pri nas moramo biti prisotni 4 ure, prave, ne šolske, da dobimo plačano prehrano.
LP

prevverjeno ni res, ne nakladaj!
Po tvoji logiki bi ljudje, ki sami niso nič krivi, da imajo urnik, kot ga pač imajo (npr. en dan 6 pedagoških ur, drug dan pa samo tri), bili prikrajšani. Daj, ne nakladaj in ne delaj se pametna tam, kjer se ne spoznaš.

Veš kaj, bom pa ja vedela. Ker imam celo leto 15 min manj na urniku na določen dan mi je bilo rečeno, da moram v primeru, če hočem dobiti plačano prehrano, biti v knjigi prisotnosti napisana niti minutko manj kot 4 ure. Seveda potem pospravim učilnico in še kaj ponaredim, da dobim plačano.

Ne širi napačnih informacij. Če so tebi tako rekli, to še nič ne pomeni.
Meni so tako med drugim rekli, da moram v službo pošiljati priprave, kadar sem na bolniški, pa smo hitro ugotovili, da ne smem in da ne bom.
Samo zakone in pravilnike je treba brati. Poznam kar nekaj primerov, ko so učitelji tožili svoje ravnatelje in tudi državo in tožbo DOBILI. Tako da je trapasto kar slepo verjeti nečemu, kar ti rečejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close