vas kaj skrbi kako boste prišli jutri v službo zaradi snega?
Itak vemo kakšne so napovedi in temu primerno se pripravi. Tudi jaz moram na pot in če z avtom ne bo šlo, grem potem na vlak. Saj letos ni prvič sneg, v vseh letih se pa človek že nauči kako odreagirati in rešiti razne poti. Če pa nekomu to predstavlja tak problem, potem je edini nasvet, da je doma na toplem do pomladi, v službi da odpoved, na faksu pavzira, itd
Samo eni pa res nikoli niste videli rovt, pa ne mislim tako slabsalno, kot se slisi. Pa splo veste, koliko ljudi zivi vec km od “glavne” ceste, ki vodi do glavne ceste, ki vodi do zel. postaje?
In ce ena rece, da ima 20km dol po hribu do vlaka, pa ji recete, naj gre z avtom do vlaka… ha ha 🙂 Pa saj ni v centru LJ, da bo imela spluzeno cesto takoj zjutraj!
No, eni sami poskrbijo za to, vsaka jim cast, ampak imajo masine. Marsikje pa so bolj odrocni kraji odrezani od sveta, dokler ne pridejo na vrsto za pluzenje.
In se za avtorico: ne, mene nic ne skrbi, ker mora se samo umret in nic drugega. Ce ne bi mogla v sluzbo, pac ne bi, ce zamudim, pac zamucdim. Nimam pa namena bedeti celo noc in biti pripravljena na vse. Zjutraj vstanem pac toliko prej, da lahko v normalnih izrednih razmerah pridem normalno v sluzbo. Ce pa bo zjutraj stala, pa zal ne bom in kaj potem. Zemlja se bo se vedno vrtela.
Nekaj takega sem hotela že sama napisat. res je neverjetno, kok ste eni nevedni – a res mislite, da vsi živimo ob vsem dostopnih glavnih cestah, ki jih plužijo prioritetno?
Jaz imam le slabih strmih 5 km v dolino, do kraja, odkjer vozi naprj avtobus, ampak nikoli ne vemo, a bo spluženo al ne. Tako da mi preostane pešačenje. Ali pa ostanem doma, kar sem tudi že storila. Je pa to edini del poti, ki me skrbi.
Če bi živela spodaj, v mestu, me ne bi skrbelo niti malo, ker mi vožnja po magistralni cesti, ki ponavadi je splužena, ne predstavlja skrbi in preglavic.
Takole sem se sekirala lansko leto, ko sem bila prvič po ločitvi sama z otroki, letos sem se odločila – bom pač zamudila (saj sem lani tudi, ker ni šans, da še otroke razvozim, pa …, le da sem izgubljala lase). Če bo pa prehudo, pa ostala doma na dopustu. V službo pa le sporočila. Ker četudi jaz ob štirih zjutraj grem kidat, mi pa tik pred odhodom običajno splužijo cesto in ker sem na desni strani, mi dva metra snega naplužijo tik pred bajto. OK, to potem nekako odkidam, samo potem spet domov ne pridem, pa obtičim na kao spluženem bregu, ker mi zaplužijo vhod do doma. Ja, tisti na levi pa niti milimetra. Jupi.
Klinc, par dni to zimo bom že preživela.
Ne bo problema, grem z mestnim avtobusom. Verjetno se bo dalj časa čakalo (še ob lepem vremenu se) in dalj vozilo, do službe bom pa prišla;). Če si nekje v hribih 20 km od glavne ceste, raje jutri ne hodi, če res ni zelo nujno.Sneženje naj bi po napovedih prenehalo proti jutru. Povsod verjetno res ne bo spluženo že do časa za v službo ali šolo.
Sorry, ampak kako naj vem, da je doma nekje v hribih, če reče, da mora v Ljubljano? Če bi rekla, moram iz Pokljuke v dolino, pol bi nekak štekala.
Naučite se pisat, pa boste razumljeni. Jaz moram tudi na Manhatten. A mislite, da mi bo uspelo v pol urce?
Seveda mi bo, ker živim takoj čez East River. Še celo peš bom šla!
par komentarjev predvidevam da je namenjeno meni 🙂
pač ženska sprašuje kako v lj, ne kako po rovtah do prve splužene ceste. Taki ki živijo v podobnih rovtah verjetno so vajeni zimskih razmer in se mi zdi brez vsake veze da to sprašujejo tukaj. Poleg tega pravi, da zadeva ni nujna, torej lahko prestavi pot.
sicer mi ne živimo v rovtah, smo pa pozabljeni od vseh po spisku in naša cesta res velikokrat ni splužena, zato točno vem kako to zgleda. 400m od nas lepa kopna cesta pri nas pa kot da je svet umrl …
Pametni da ni kaj.pomoje najbolje da v mestu ne plužijo,vam je tam to normalno, da je čisto.gdo pa to čisti in plačuje ,tudi mi ki nimamamo to urejeno…. recimo da negdo mora prit vam mestni gospodi počistit prav z hribov ali z konca ,kjer to uredijo kak dan pozneje.Prav vesel bi bil da začnejočisstit pri nas vi pa lopatke pa gremo tako imate vse na nosu.RES vam je lepo še davkov manj plačujete če pomislim koliko je potrebno raznih stroškov predem pridemo delat za drobiž,lepo se mejte mesatni samo ne mi psov gonit na moj travnik srat,še tistega očistit ne veste.
Forum je zaprt za komentiranje.