Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev tiste ki se zaposlene v proizvodnji kolikšno plačo imate?

tiste ki se zaposlene v proizvodnji kolikšno plačo imate?

kaj je res povsod minimalec

Od kar je država dvignila minimalno plačo, dobijo vsi minimalno plačo. (tudi tisti, ki več zabušavajo, kot delajo in so imeli prej manj, nažalost sedaj trpijo tisti ki delajo).

Če bo država dvignila še prispevke, pa nas bo polovica na cesti – gradbena dejavnost…

Kolikor jaz poznam razmere, je resnično povsod minimalec, nekje pa še to ne. ( če so podpisali postopen dvig do minimalne plače).
Pa poznam precej firm v okolici LJ, pa v našem CE koncu. Nad minimalec prideš le z nočnimi, nedeljskimi, če so pošteni, marsikje pa je še to v minimalcu. Delovna doba je večinoma povsod v minimalcu. Pogodbo pa sklenejo še z manjšim brutom, tako, potem pa dajo v plačo vse dodatke, če pa še zmeraj ni minimalna pa še dodatek do minimalne plače.
Tako da ne poznam nobenega nekvalificiranega delavca, ki bi imel več.
Jaz sem v sedanji, kmalu bivši firmi ( ker je propadla) imela minimalec, a so bili vsaj toliko OK, da so mi dali malo potnih stroškov, čeprav lahko hodim peš, pa dobro plačali malico.
Ja, žalostno, povsod je tako, pa čeprav firma posluje z velikim dobičkom. Samo primer je Sintal. Je lastnik med prvih 5 najbogatejših slovencev. Joj, kje živimo…

Pri nas v proizvodnji je fiksni bruto 800 + variabilni bruto 200. Ta drugi del nekateri dobijo, nekateri pa ne, odvisno od učinkovitosti posameznika. Dodatno so še potni stroški in malica v realni višini.

Proizvodnja 523 bruto

evo z vsem dodatki kar dobim ven za 4 ure na dan( skrajšan delavnik) dobim 700€ od tega je 100e potnih stroškov. ni lepa plača, ampak sem vesela da imam za nedoločen čas, super super vodstvo, ki v teh kriznih časih gleda na delavce, nikoli in nikdar nihče ne povzdiuhne glasa nad delavcem, ko je otrok v bolnišnici mi gredo toliko na roko, da lahk ure odstotnosti zadelam kar jim bom hvaležna celo življenje, ker ko otrok oddide v bolnišnici, ti pa ne dobiš bolniške najbolj grizna stvar in meni gredo res enkratno na roke, da mi omogočijo to…

mala plača je ampak ne menjam službe..ker grem z veseljem v službo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close