Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev šef mi očita “preveč ” bolniške

šef mi očita “preveč ” bolniške

enkrat na mesec sem doma cca 3 dni za bolniško za otroka 3 leta.. pa mi zdaj šef
pravi, da tako ne gre več naprej, ali si naj najdem varstvo ali pa novo sluzbo.

ej tok sem besna da piham,
pa itak grem prej v sluzbo, naprej ga čuva babi, ampak prve tri dni pa valjda ga bom jaz ali pa moz, kateremu itak podjetje zelo slabo stoji, in ljudi že odpuščajo.

glej iz drugega vidika
letno si odsotna 36 dni +kakih 28 dni dopusta + prazniki…
iz njegovega vidika letno na tebi izgubi dva meseca
če nisi nevem kako koristna delavka ,da to v času dela prineseš dobiček nazaj ,ni čudno da razmišlja o zamenjavi

ne nimaš prav, meni pripada bolniška ker zivimo v sloveniji in je to pravica iz dela

ti pripada,sam ponavad folk ne “zboli” vsak mesec v letu…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Delavec ima pravico do bolniške, delodajalec pa ima pravico izbrati delavca, ki mu prinaša najboljši poslovni rezultat.

Verjemi, da je pri malih otrocih to čisto verjetna možnost. Sploh če jih imaš več.

Pa nekateri tudi nimajo babic, ki bi vskočile in se tako dejansko sami spravijo v bolniško, ker bolan otrok pač ne sme v vrtec.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Glede na tvoje razmišljanje, da je bolniška tvoja pravica in si res vsak mesec odsotna, bi te tudi jaz odpustila.

povej to otrokom, ki so skoz bolni:(
Jaz 100x raje hodim v službo, kot da imam doma bolnega otroka, verjemi

Verjemi, da je pri malih otrocih to čisto verjetna možnost. Sploh če jih imaš več.

Pa nekateri tudi nimajo babic, ki bi vskočile in se tako dejansko sami spravijo v bolniško, ker bolan otrok pač ne sme v vrtec.

LP[/quote]

dons pač iščejo karieriste, po možnosti brez otrok. Ne vem pa kako je blo včasih, najbrž niso jemal bolnišk za “vsak drek”. Se strinjam da ni prav, da se to dogaja, sam če se tolk pogost, pa tud noben ne vid rad tega, kar se delodajalcev tiče, skor isto kt bi bil tak vsak mesc 3 dni na dopustu.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Uf… lahko sem res vesela, da delam kjer delam… Na teden sem odsotna 1x in 1x na teden je odsoten mož zaradi spremstva… to je povprečje, se pa zgodijo še nepredvidene odsotnosti…. Res pa je, da preostale dni mož dela v laboratoriju po vsaj po 9ur.

Jaz jih ne in kljub temu mi ne direktor, ne šefica ne težita zaradi odsotnosti… Ja in tudi 27 dni dopusta imam, mož pa 33…

Napaka. Šef za dneve otroške nege dobi vrnjeno tvojo plačo. Torej te dnevi niso enaki ostalim, ko te plačuje on.

Napaka. Šef za dneve otroške nege dobi vrnjeno tvojo plačo. Torej te dnevi niso enaki ostalim, ko te plačuje on.[/quote]

Mora pa za dneve odsotnosti (zaradi nege otroka) najti nadomestilo – nadomestnega delavca, ki bo opravil tisto delo, ki bi ga drugače delavec, ki je na negi. Včasih je večji problem najti nadomestilo, kot pa plačati bolniško.

fora je v tem, da so v firmah ponavad zaposleni še drugi, pol pa če ena manjka 3 dni zarad otroka, drug 2 dni zarad tega k ga zob boli, tretja gre na porodniško 5 mescev prej itn. in pol primankuje folka, tisti k pa delajo skoz, pa pizdijo ker morjo še druge stvari delat zraven namest teh k so na bolovanju, itn. zatakne se pa ponavad pol k tak hoče it na dopust pa spet zarad tistih k so konstantno na bolovanju ne more it.

tisti, k smo na minimalcu, se nam pa že čist jebe kaj misli delodajalec, pa že raje za zdravje poskrbim, k da garam za ene fine direktorčke. Naj plačajo, kar nam gre, pa bomo tud več delal.

Jaz sem sicer daleč od minimalca, a odkar mi je šefica (ki je mimogrede v svojih rodnih letih brez težav na vrat na nos zapuščala delovno mesto in to nadpovprečno veliko) jasno dala vedeti, da sem zaradi treh otrok “manjvredna”, se niti ne trudim več iskati kakšnega varstva in porivati otrok npr. mami (sem to počela, ja, pa mi je žal, že zaradi otrok). Grem na bolniško, s čisto vestjo in tako brez težav, da je kar smešno. In to za vsak drek, po domače. Ker če se še tako ženem in “dokazumem”, v njenih očeh sem in bom le mamica s tremi malimi otroki in zato nezanesljiva. Pa naj ji bo, če se je tako odločila.
Aja, je pa tekom tega leta tud sama vidla, kaj je s tem obnašanjem naredila in zdaj poskuša obračat v drugo smer. Prepozno.

ker tudi naš šef ne ceni tega, da vedno pridemo najhitreje v sluzbo kar se da,
sem vedno od takrat naprej z otrokom doma do konca-se pravi angina -7 dni.

sorč,,, kar želeli so dobili.

nobeno delovno mesto ni več tako, da ima en še zraven čas opravljati delo sodelavca ki gre na bolniško.

ampak,,to je problem delodajalca,, tudi mi otroke in sebe pozdravimo do konca,,in nič prej..
kolikor reče zdravnik…lahko pa bi jih prej peljali k babici, pa jih ne.. Le zakaj, to ni cenjeno NIČ.

imam očitno srečo ker imam dobrega delodajalca in mi nikoli ne teži ko sem na bolniški -in tega žal ni malo- imam 2 otročka v vrtcu skoz bolna.

če pa bi mi težil vi si našla drugo sluzbo.. to je meni nedopustno..

Eni pa žal še vedno živite v socializmu. Jaz sem šefica in zelo cenim delavca, ki je odgovoren do svojega dela. Razumem, da mora človek kdaj pa kdaj vzeti bolniško. Ampak fak, ej, naj jo vzame kdaj še tvoj mož.on očitno svoje delo jemlje bolj odgovorno. Ti si pa ena tistih, ki samo vpijejo, da so ti kršene pravice. Obveznosti ali moralne odgovornosti pa ne poznaš najbolje.

ODLIČNO! pOPOLNOMA PRAVILNO!

Jaz imam na srečo takšnega šefa in delodajalca, ki mi ne teži zaradi bolniške. Pa bi npr, prejšnjo zimo lahko skupaj manjkala tudi po 2 meseca ker sta bila oba otroka izmenično bolna. Najprej en pa drugi, pa spet prvi,…. Če ne bi štukala z možem, pa z babico, me služba sploh ne bi videla. Je pa tudi res, da imam takšno delo, ki ga večinoma lahko opravljam tudi doma.

Če ne bi imela takega šefa, bi zamenjala službo. Tisti, ki ne razume, da če imaš otroke, pridejo zraven tudi bolezni in bolniške, zame ni človeški. Dolžnost staršev je da poskrbijo za otroke, ne pa da jih pošiljajo bolne v varstva in k babicam zato ker v službi šef teži.
In jaz kot šefica imam veliko raje žensko z otroci, ki se trudi usklajevati zasebno in službeno življenje, kot neko karieristko samsko in brez otrok pri 35ih, ki misli, da je služba njeno življenje.

Ampak če se res tako ihtavo obnašaš, ji samo dokazuješ, da se nate res ne da zanesti, sori.

Sicer se mi pa zdi najbolj fer, da se nega za otroka porazdeli med oba starša, ne glede na višino prihodkov enega ali drugega.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Tako, kot verjetno večina, imam tudi jaz v sebi podzavestno to mišljenje, da ni prav iti na bolniško oz. na nego za otroka (pa delam v javnem sektorju). Opažam, da nismo nekako navajeni iti na bolniško, razen če prav ne moremo vstati iz postelje, prav tako za otroke vzamemo minimalno nego (potem pa – na srečo – k babici). In potem ko slišim od nekaterih, kako se jim zdi, da me mlade mamice izkoriščamo, ko gremo zaradi otroka na nego (minimalno število dni)!!!! Res ne vem, kaj naj si mislim, samo to, da je žalostno kam gre naša družba.

Se podpišem pod tole, pa brez zamere.

Pomislite kdaj tudi ne samo na šefa ampak tudi na sodelavce, ki morajo poleg svojega dela opraviti tudi vaše delo?
Mogoče morajo zato delati kako (neplačano) naduro, mogoče so celo planirali kak dan dopusta?

Postavite se malo še v njihovo kožo in pomislite, kako bi se vi počutili, če bi konstantno vsak mesec dobivali poleg svojega še delo kake sodelavke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close