Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača 7.stopnja

plača 7.stopnja

mene pa zanima, koliko približno znaša neto plača nekoga z univerzitetno izobrazbo 7.stopnje (npr. univ.dipl.ekon.)? hvala

čist odvisn od delodajalca in pozicije pod kero te zaposlijo, diplomiranih ekonomistov je kt dreka, tko da če ti rata, mogoč kšna štacuna in temu primerna plača oz. tm nekje do jurja, mogoč kšnih 10 eur več, če ti rata dobit za mal boljš pozicijo.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Po moje je težko posplošit, morda dobiš več odgovorov.
lahko ti dan npr. primer enega velikega dobrostoječega podjetja, kjer pripravnik dobi tam nekje 900 EUR neto, potem pa pride razpon od 1200 do 1600 v povprečju in še faktorji tam nekje 2000 EUR, recimo tam nekje po 10 letih delovne dobe.

in dobim 750 neto…toliko o tem…

delala sem že za manj tudi…v našem kraju službe pač ne rastejo na drevesu…
pa za več tudi…

plača je odvisna od delovnega mesta in kako se znaš prodati.
če delaš na pošti za šalterjem, ne moreš samo na podlagi izobrazbe zahtevati 1500 neto…

Čisto odvisno, kje delaš. Se mi pa zdi, da če delaš za manj, je služba bolj sigurna, ker bo delodajalec težko našel nekoga drugega, ki bo delal enako za enak denar. Če pa delaš za kako super plačo, te lahko kakšen skromnež tudi izrine, sploh pa, če nimaš kakih hudih vez v službi, nisi priljubljen, nimaš kakih nadnaravnih sposobnosti, ki pridejo prav na tvojem delovnem mestu… Tudi trg dela je trg – ponudba in povpraševanje.

DOBIM s 7.stopnjo 2200 bruto

Blagor, dobro zate! Upam, da tudi jaz kdaj pridem do tega (ali vsaj do 3/4).

Ne vem točno koliko Bruto – nimam s seboj plačilne.

Neto je 1100 + 120 malice + 350 potnih stroškov + uskladitve – nekje nakazilo vsak mesec 1600€, skoraj 10 let delovne dobe. Poleg izobrazbe še en kup certifikatov, izobraževanj, strokovno delo.

pomembno je delovno mesto, ki ga zaseda, ne izobrazba. če ima 7. st. in je delovno mesto sistematizirano za 5 st. ima plačo za 5 st. in nič več.

Joj, brez zamere, ampak tole vprašanje je pa nevredno osebe s 7. stopnjo izobrazbe. Kot prvo se univerzitetne izobrazbe v praksi zelo različno vredne (univerzitetni diplomirani pravnik zasluži verjetno precej več kot univerzitetni diplomirani kr neki), kot drugo je pa že vsakemu tepcu jasno, da sama izobrazba ni vredna nič. Vredno je, kje in kaj delaš in koliko si sposoben.

Poznam univ. dipl. ekonomista, ki dela kot hud direktor in ima neto plače preko 10.000 EUR in univ. dipl. ekonomistko, ki dela kot “modna svetovalka” – beri prodajalka za manj kot 800 EUR neto. Vsi ostali so tu nekje vmes, nekaj pa jih je verjetno še nad onim z 10.000 in pod ono z 800.

@bedasto vprašanje: pač me zanima, malo tako na splošno oziroma za v prihodnje, ko bom morda iskal novo službo… iz izkušenj pa dobro vem, da je plača precej odvisna od tega, kako se znaš prodati in da izobrazba ni prvotnega pomena. hvala vsem za odgovore in lep pozdrav

pomembno je delovno mesto, ki ga zaseda, ne izobrazba. če ima 7. st. in je delovno mesto sistematizirano za 5 st. ima plačo za 5 st. in nič več.[/quote]

Drži za javni sektor, v gospodarstvu pa dobi, za kolikor se je zmožen izpogajat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close