kaj mislite-imam dovolj zrel razlog za na bolniško?
Tudi sama sem drugič noseča…
v prvo nisem bila niti dneva na bolniški ( na srečo) vmes sem imela ss…
zdaj sem noseča 3.,, tudi na srečo brez večjih težav,.. me pa G vedno sprašuje, če potrebujem bolniško… :/ kot da me nekako posiljuje z njo,.. no, saj jo lepo odklonim in to je to..
Cenim to,.. da me želi na nek način zaščititi.
zdaj pa se mi je pojavil problem in sicer huda omrtvičenost nog, kadar grem na odvajanje blata.
Po opravljeni potrebi ( sem že od začetka nosečnosti bolj zaprte sorte,..) se vsaj še 20 minut, pol ure ne morem dvigniti iz wc školjke, kaj šele, da bi si po domače rečeno obrisala rit 🙂
no, meni stvar sploh ni smešna, ko bi se človek rad vstal, pa ima noge čisto gumijaste.. pomagam si potem z masiranjem podplatov..
In največkrat se mi to zgodi ravno ko sem v službi.
Moteče je, ker imam vedno nekoga v pisarni,.. jaz pa rečem, da grem na WC,..pol me pa eno uro ni..Dobesedno eno uro. Najprej pol ure, dokler se vse izloči,.. potem pa še pol ure dokler mi noge zopet ne stopijo v normalo…
Da ne rečem, da mi je zraven še zelo slabo, zelo me sili na bruhanje,..
in na splošno ni nič kaj prijetno sedeti na javnem WC ju in čakat pol ure, da se noge zbudijo..
mislim, da bom problem na naslednjem pregledu kr omenila svoji G,.. in šla na bolniško..
je kdo že slišal, da bi nosečnica zaradi tega dobila bolniško??
Bolniško ti ponuja zaradi SS. Če to jemlješ kot posiljevanje, bohpomagi, nimaš vseh koleščkov poštimanih.
Vsak nepojasnjen SS pomeni tveganje za naslednjo nosečnost in s takimi nosečnicami se dela v rokavicah. Če se zdravnici zdi pametno, da bi počivala, ti pa raje čepiš po javnih vecejih, nimam besed. Kdo pa misliš, da ti bo hvaležen, če boš delala in splavila? Komu na čas se delaš heroja?
No, no ne tako… tudi moja znanka je imela težave z zaprtostjo med nosečnostjo in je dobila bolniško brez težav. Ti pa najbrž nimaš nič otrok.[/quote]
Zato pa je problem v našem zdravstvu in ni denarja za bolniške, ker jih koristijo nosečnice, ki ne morejo srat. Mimogrede dva otroka- bila skozi v službi, tudi zaprta in nisem iz tega delala cirkusa. zaprtost je v nosečnosti dokaj poznan pojav.
Moj SS je bil pojasnjen, od tega je že precej časa.
In ne razumem, zakaj bi se njena bolniška nanašala na to temo, če pa sedaj v tej nosečnosti nimam nobenih težav (razen zaprtja seveda)
tudi prva nosečnost je poteka bp.
SS se včasih pač zgodi in ni nujno, da se bo še kdaj.
Drugače sem pa že čez polovico nosečnosti.. in je Hb tudi vse OK.
A tiste, ki pa hodijo po boniško ker se jim po domače rečeno ne splača hodit za 450 eur v službo ( 2 znanki),.. tiste pa ne živijo na račun države?
če bi bila te vrste, bi bila že od začetka nosečnosti doma,na bolniški, tako pa nisem.
In te zaprtosti nobenemu ne privoščim
Jaz bi na tvojem mestu predvsem razmišljala o rešitvi težav – pa ne z bolniško, temveč tako, da bi pila Donat (ali kompot suhih sliv), jedla veliko sadja in zelenjave in natrenirala črevo, da bi odvajala doma, po možnosti pred odhodom v službo.
Dvajset minutno sedenje na školjki ni normalno (no, vsaj zame ne) – pa če sediš doma ali v službi.
Da pa potem zaradi mravljinčastih nog (ki otrpnejo zaradi prisilnega položaja) sediš tam še pol ure, je pa res skoraj nepotrebno.
Naredi čimprej kaj, da si pomagaš, bolniška ti težav ne bo odpravila.
In če zaradi takih težav dobiš bolniško, je z našim sistemom nekaj hudo narobe…
Tudi jaz mislim, da je tako bolniška pretiravanje. Še hujše težave imajo ženske, pa ne koristijo kar takoj bolniške. Na tešče popij žličko lanenega ali arganovega ali konopljinega olja, za boljši okus nato popij limonado ali poliži C vitamin, jej kosmiče in jogurt pa veliko solate (vlaknine) in ne bo ti treba sedet toliko časa na školjki.
Pa še moje mnenje: Naj se že enkrat uredi te bolniške v nosečnosti. To ne sodi v žakelj zdravstvenega zavarovanja, če država spodbuja več rojstev tudi na ta način, da dobi vsaka nosečnica za take stvari bolniško, naj to breme nosi OTROŠKO VARSTVO. Pa tistega drugega otroka ZASTONJ v vrtcu naj ukinejo, ker je pri tem mnogo mnogo izkoriščanja. Tisti, ki nujno rabijo varstvo, ga ne dobijo, tisti, ki ga nujno ne rabijo pa držijo rezervacije. V vrtcu so pa veseli, ker je v skupinah manj otrok, država pa plačuje – to je en velik velik nateg.
Kot sem razumela avtorica ne želi na boloniško, le nerodno ji je zaradi službe in WC.
Torej predlagam, da v službi enostavno poveš najbližji sodelavki resnico. Grem na WC in bo trajalo, ker imam trenutno težave….. to je to. Nihče te ne bo ubil.
Pa pri ginekologu povej za kakšno pomoč pri odvajanju, pa bo.
Tudi jaz mislim, da ti bolniško ponuja zaradi SS in jo razuemem. Čeprav je pa tud resm da je zaradi tega ni potrebno jemati, niti dajati, ker SS ni nikoli bil in ne bo povezan s hojo v službo – pustimo res kritične primere nizkoležečih posteljic, kar pa se tako ugotavlja pozneje.
Tole omrtvičenje pa je zoprno in je povezano z nosečnostjo. Ko bi ti in ostale vedele, kaj se je meni dogajalo v mednožju v drugi nosečnosti (ko si tud lulat nisem upala zaradi bolečin), pa ko sem v 3 mesecu fasala take krčne žile, da je bilo 3/4 noge plave, da je gin. samo zmajevala z glavo, naredit pa ni nobena mogla kaj. Samo v tolažbo, omrtvičenje bo popustilo (vsaj meni je), je pa povezano z ožiljem ali celo z oživčevjem (hrbtenica, ja), definitivno. Ne sedi na stranišču predolgo, če ni potrebno. Doma si daj, ko greš na stranišče, pod noge pručko ali kaj podobnega, da so noge višje.
vsekakor to omrtvičenje nujno omeni ginekologinji.
Imela podobne težave v prvi nosečnosti zato ti povsem verjamem. Sama sem, ko je bilo najhuje porabila dopust in bila še dva tedna na bolniški, potem so mi svetovali (odvajalni) sirup ISILAX MAMA in težave so čudežno izginile, ker ko mi ni bilo treba sedet po pol ure na WC školjki mi tudi noge niso več odrevenele… Poskusi škodit ne more!
Uh, jaz sem zdaj v 9. tednu nosečnosti, pa mi je petek in svetek 24/7 takoooo slabo, da bi z veseljem kak dan ali dva bolniške vzela, ker tole je živo matranje. In tisti, ki pravite, da nosečnost ni bolezen …. ne nosečnost ni bolezen, je HUJŠE! Vsaj meni. Bolezen me ponavadi mine v enem tednu, vmes vzamem še kako tableto in je takoj bolje in brez problema in slabe vesti grem med boleznijo na bolniško, pa nikome ništa. Če pa nosečnica samo pomisli, da bi kak dan ali dva ostala doma, zaradi slabosti, ko ne moreš ne živet, ne umret, ne jest ne ležat, ne sedet, nič od nič, jo pa gledate, kot da je najhujši zločinec.
Tehten razlog ali ne, če ti ginekologinja ponuja bolniško, je zdaj na tebi a jo boš sprejela ali ne. Boš imela nižjo plačo in potem porodniško, boš pa doma. Sama sem tud v prvo delala dokler me niso peljali v porodnišnico dva meseca prekmalu,pol sem pa se tam en mesec izležavala in rodila prej, v drugo bi lahko imela bolniško od štarta dalje, pa sem prve tri mesece delala, potem pa ostala doma, pa glih tko predčasno rodila. Verjetno bi rodila glih tko prej tud če bi delala, ampak mogoče bi bilo še prej. Nočem ugibat.
mislim
kaki kreteni so tule gor, paron kretenke.
Vas skrbi, koliko bo zafrčkala javnega denarja, če bo en mesec na bolniški?????
Vam povem, da ni pomembno. Kajti, če bo potrebno prezgodaj rojenega negovati 30 dni v inkubatorju, bo šlo za to 30.000 eur. Pa raje več od tega, kot manj.
Tako da svojo hudobijo serite drugje, ŽENSKE.
Forum je zaprt za komentiranje.