bolniška zaradi težav v službi – posledice?
V službi imam(o) velike težave, pritiski itd., zato nič ne spim, živci itd. Razmišljala sem, da bi šla po par dni bolniške. Ker s službo nisem zadovoljna in iščem novo, me skrbi, da me ne bi to “kaj teplo”, ko bo kak zdravniški pregled, da ne bo to v kartoteki kaj zapisano? KAj mislite? Ima to kakšne veze, da bi mi lahko škodovalo? Ali je odvisno, kaj piše? Hvala.
To možnost sem tudi jaz nekajkrat izrabila. Ko se enkrat vse prenakopiči, kot se je tebi, je najboljši izhod par dni počitka.
Jaz sem 3x v petih letih ostala na bolniški, ker fizično in psihično nisem zmogla več. Zdravnici sem pošteno povedala, ker brez veze, da ji o vročini in glavobolih in driski nakladam, popolnoma je razumela in mi dala en teden za počitek pod diagnozo “preobremenjenost”. Tvoj delodajalec ne gleda v zdravniško kartoteko, tako da naj te to prav nič ne skrbi.
Odpočij si dobro!
Moj delodajalec je bil tudi firbčen in je klical zdravnico. Pa me je potem ona obvestila, da v podjetju sprašujejo, kaj mi je. Ni pa nič povedala drugega, samo da sem upravičeno na bolniški.
Sem človek, ki mu je zasebnost pomembna, zato sem pač v službo samo sporočila, da bom dalj časa odsotna zaradi bolezni.
Firbec kot firbec je šel pač preverjat. Ma meni se je zdelo ful neumno.
Smo imeli eno tako. Danes je, drugi dan kliče, da je ne bo ”dalj časa”, Ok se reorganiziramo, prerazporedimo delo, po enem tednu dobimo nadomeščanje, se pojavi ona, da je ” zaenkrat zdrava”, nadomestno damo na cesto, čez dva tedna ona spet zgine ”za dalj časa”, jovo na novo reorganizacija, malo počakamo z nadomestno, ker ne vemo kaj bo, po dveh tednih dobimo drugo nadomestno ( dela je bilo u nulo ful, pred koncem leta ), nadomestna dela dva tedna, se pojavi spet ona ” da je zdaj pa res zdrava ”, ampak ne, po dveh tednih spet zgine, …….. JA sem poklicala dohtarco njeno , da kolk časa je pa zdaj ne bo, ker ona sama mi ni povedala AMA NIŠTA. In dohtarca mi je lepo razložila, da ona tovrstnih informacij ne daje, je pa povedala, da ima predvideno mirovanje, ker to pa je informacija, ki jo lahko posreduje. Smo ji poslali detektiva za vrat in danes je ta naša sodelavka bivša, ker jo je detektiv dobilpri kidanju snega. Vse po regelcij in po zakonu., nič bat. povem pa samo nekaj, če bi ta delavka prišla k meni in rekla ” poslušte, ne morem več, imam take ali druge probleme, vam povem ko ne bom zmogla in vam povem tudi, preden se vrnem nazaj, bi bla pa druga pesem. Saj sem tudi jaz človek. Tako pa samo vrnem kar prejmem. Nič več in nič manj.
Smo imeli eno tako. Danes je, drugi dan kliče, da je ne bo ”dalj časa”, Ok se reorganiziramo, prerazporedimo delo, po enem tednu dobimo nadomeščanje, se pojavi ona, da je ” zaenkrat zdrava”, nadomestno damo na cesto, čez dva tedna ona spet zgine ”za dalj časa”, jovo na novo reorganizacija, malo počakamo z nadomestno, ker ne vemo kaj bo, po dveh tednih dobimo drugo nadomestno ( dela je bilo u nulo ful, pred koncem leta ), nadomestna dela dva tedna, se pojavi spet ona ” da je zdaj pa res zdrava ”, ampak ne, po dveh tednih spet zgine, …….. JA sem poklicala dohtarco njeno , da kolk časa je pa zdaj ne bo, ker ona sama mi ni povedala AMA NIŠTA. In dohtarca mi je lepo razložila, da ona tovrstnih informacij ne daje, je pa povedala, da ima predvideno mirovanje, ker to pa je informacija, ki jo lahko posreduje. Smo ji poslali detektiva za vrat in danes je ta naša sodelavka bivša, ker jo je detektiv dobilpri kidanju snega. Vse po regelcij in po zakonu., nič bat. povem pa samo nekaj, če bi ta delavka prišla k meni in rekla ” poslušte, ne morem več, imam take ali druge probleme, vam povem ko ne bom zmogla in vam povem tudi, preden se vrnem nazaj, bi bla pa druga pesem. Saj sem tudi jaz človek. Tako pa samo vrnem kar prejmem. Nič več in nič manj.[/quote]
To je čist druga situacija! Avtorica teme bi si rada le za nekaj dni odpočila. Za teden bolniške pa res v nobeni firmi ne rabijo delat reorganizacij!
Forum je zaprt za komentiranje.