ko imaš pri odločanju zvezane roke
Živjo, delam v državni upravi s pooblastilom za vodenje določenih postopkov. Rada bi zakoniti rešila eno zadevo, pa nadrejeni pač tisti, ki odloča, noče podpisati akta. Cela se tresem od besa, ker noče pa zato, ker gre za eno žlahto iz višjih položajev. Meni gre na bruhanje, najraje bi vse obelodanila, samo potem lahko rečem tej službi zaradi pričakovanega presinga, mobinga in ostalih ingov, ki jih težko dokažeš ane, samo adijo, sem pa v situaciji, ko službo še kako krvavo potrebujem. Matr sem jezna. A bi kej komentiral?
Tudi jaz ne vem, zakaj kompliciraš. Naredi zaznamek, da si akt pripravila, vendar ga nadrejeni ni podpisal. Mogoče celo zahtevaš kakšen podpis ali pa ga prosiš za odgovor po elektronski pošti. Karkoli pač. Odložiš in to je to.
Nadrejeni je pač nadrejeni in če on tako odloči se ti nimaš kaj bunit in tudi odgovornost ni več na tebi. Če pa se gre za princip in kaj je prav in kaj ne… potem pa pojdi do konca in seveda žrtvuj službo. Ampak, zakaj bi to delala?
To so pametne tiste, ki se ne bojijo za izgubo službe, a lahko, da jo bodo vseeno kdaj izgubile, če se bodo šle na tak način postavljat zase. Šef ji je povedal, da ne bo podpisal, če bo vseeno pripravla dokumentacijo in nato poslala še email je to čisti fiasko.
V Sloveniji se ne smeš postaviti zase. Verjemi. Sem se in sedaj sem na borzi, ker zaposlujejo že zaposlene, mi smo pa baje leni.
Dve možnosti imaš. Posnemi ga z gsm-om ali pa ne naredi nič in ravnaj po njegovih navodilih. Če se boš odločila, da njegovo izjavo posnameš, greš do njega, ga vprašaškaj v zvezito zadevoj .. npr. kaj bo z zaporedno številko .. in skušaš iz njega spraviti priznanje o tem, da ti je naročil nezakonito ravnanje. Posnete izjave ne rabiš uporabiti. Hrani jo, če jo boš kdaj potrebovala.
sej njo ne skrbi, da ne bo krita, njo skrbi krivica, a ne?
In te mika, da bi to nekomu povedala, da bi naredila, kar je prav. Kako………definitivno zabeleži kaj si ti predlagala, kdaj in kako. Potem počakej nekaj časa. Potem v akcijo.
Novinarji…?
nadrejeni…?
Kontrolna služba……..?
Anonimna pritožba na nadrejenega (pišeš pa iz vidika xy)?
Olajšaj si dušo, naredi pkar je prav a hkrati pazi nase!
V takih primerih je standard, da spremeniš mnenje in obrneš podpis: http://www.ekokrog.org/2010/10/28/naprava-je-nova/
Forum je zaprt za komentiranje.