Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev za nas praznik ni plačan po zakonu

za nas praznik ni plačan po zakonu

V službi varnostnika sem že dve leti. Zanima me ali tudi pri drugih varnostnih služah ravnajo tako, kot pri nas?
Kako je s prazniki? Po vsej Sloveniji so prazniki po zakonu prost dnevi in plačljivi po zakonu. Naša delovna obveznost je 40 ur na teden.
Ko si za pranik prost nimaš obračunanih in plačanih ur za dela prosti dan praznika po zakonu.

Še huje je to takrat, ko teden dni koristiš redni dopust-primer!
Koristiš redni dopust en teden. V sredini tedna je po zakonu en dan praznika. Za ta dan praznika nam obračunajo naš redni letni dopust-po katerem zakonu?

Kako imate urejene druge varnostne službe?
Kaj so varnostniki brez praznikov, pravic in se jim prazniki štejejo v redne delovne dneve?

FEBRUAR 2010
152- ur redna mesečna delovna obveznost
8- ur praznik
————————————————–
160- ur skupna mesečna obveznost

VARNOSTNE SLUŽBE
160- ur mesečna obveznost dela, praznika ne ubračunjo in ne plačajo po zakonu republike Slovenije.

Kako si lahko pomagamo?

Če se ne motim, sem pred kratkim že odgovarjala na to vprašanje. Odgovor je še vedno isti:

http://med.over.net/forum5/read.php?147,6465303,6466490#msg-6466490

Tudi nam vzamejo dupust na dan praznika, ali nedeljo…delamo vse vikende, praznike in od tega nimamo popolnoma nič, plača je vedno ista – ZANIČ!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close