Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijava na delovna mesta na ministrstvih

Prijava na delovna mesta na ministrstvih

Kako dolgo navadno traja, da z ministrstev odgovorijo na prijavo na delovno mesto (dva, tri mesece,…)?

Meni so odgovorili dokaj hitro – žal negativno …

…pri takih razpisih kandidat pogosto izbran že pred objavo…

Res je, delam tam. V 99% je kandidat že prej izbran izmed notranjih ali pa so to znanci, prijatelji ali sorodniki, ki koga priporočijo. Tako je že od vedno.

:(( Potem navaden smrtnik sploh nima šans pa tako mi je všeč eno delo. Žalost 🙁
Je na vseh ministrstvih tako al kaj?

Jaz sem nekoč kandidirala za delo v Ministrstvu za obrambo.

Ob vseh pogojih, ki sem jih izpolnjevala so me zavrnili. Telefonska neuradna razlaga, zakaj so me zavrnili je bila ta:

“ker imaš otroke, familijo, mi v vojski pa se zvečer veliko družimo, po telovadbi gremo na pijačke in zažuramo, smo družabni, ti ne prideš v poštev, ker imaš doma male otroke in ne bi mogla z nami žurat….

Res ! Si ne izmišljujem !

Jah, nekaj morajo rečt, da odpikajo vse prijavljene, če pa praktično nobenega ne potrebujejo (razen nekoga, ki se pravilno piše ali giblje v krogu prave smetane…).
Podn.

Jaz sem čakala dva meseca, potem še dva meseca na razgovor, potem dva meseca na odgovor…

Tudi jaz delam v organi v sestavi ministrstva in že kar nekaj let k nam ni prišel nihče, ki ni prišel po hudih vezah (veze prav na vrhu). Več ali manj so to ljudje, ki imajo dve levi roki in bi bilo bolje, da jih ne bi bilo.
Žal, žal, žal danes brez hudih vez ne prideš več nikamor.

No, jaz delam na enem od ministrstev. Imamo precej začasnih odsotnosti (dolgotrajne bolniške, porodniške, ipd) in lahko rečem, da v zadnjih 2 letih pri nas ni bil nihče zaposlen po vezah. Prej so bili, ni pa to bilo vedno pravilo. Sama sem bila enkrat v natečajni komisiji in izbrali smo osebo, ki je nihče od nas ni poznal. Jaz osebno sem iz seznama več kot 100 zaposlenih poznala 3 osebe, bodisi iz faksa ali domačega okolja, a nihče z moje strani ni bil preferiran. Je pa noro, koliko ljudi te pokliče in priporoča enega ali drugega. Najde se tak folk, ki te dejansko pozna samo po imenu in te prosi, če se lahko tega in tega izbere.

Mene se vzemite no 🙂 cisto sem ze nesrecna, ker nic ne dobim pa se na vse zivo prijavljam.. Tole delo mi je pa blazno vsec, se navezuje na moja osebna zanimanja, izpolnjujem vse pogoje, imam dve desni roki, nimam otrok, placa mi ni pretirano pomembna, enostavno se zelim razvijati na tem podrocju, jojjjjjj kaj bi dala, smrk…

Pa o katerem delu ti pišeš, konkretna bodi prosim

Jaz sem zdaj ene 14 dni nazaj poslal prijavo na ministrstvo za družino itd. Po enem tednu sem poklicala kdaj lahko pričakujem odgovor in so mi rekli, da se je razpis s ravno zaključil tako, da ne ve natanko. Mislim, da sem čez tri ali 4 dni po tem klicu dobila koverto, da nihče ni bil izbran. In sem ravno hotela tu postavit to temo ali je to možno? Nihče, da ni bil izbran!? Sem si mislila…ajt, da jaz nisem bila sam da pa res res nihše ni bil pa res ne morem verjet. Nekih posebnih pogojev sploh ni bilo….glede izobrazbe VII pol pa sam osnove več al manj. No šlo pa je preko evropskih nekih skladov…tako, da edino, če je po tej poti kaj bilo extra naročenega…mah res ne vem kaj se dogaja.

LP

Ni več na strani od ministrstva tega oglasa, ker je pretekel, tu je še:

http://www.aktiv.si/delo/visokoSolska_strokovna_izobrazba/12131/zavod.jsp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close