Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ISKANJE ZAPOSLITVE – KOLIKO ČASA

ISKANJE ZAPOSLITVE – KOLIKO ČASA

Tisti brez zaposlitve in si želite službo. Koliko časa že iščete zaposlitev. Tisti v srednjih letih, no mičken pod 40 in s srednješolsko izobrazbo.
Ste ostali brez zaposlitve, ker ste sami dali odpoved ali vam jo je dal delodajalec.
Če imate službo in se vam zdi, da ne zmorete, da vam predstavlja stres, a je kakšen dan, oz. teden vse ok, potem pride dan in ste z živci na koncu (morda ste samo tak človek in si probleme delate po nepotrebnem a ni važno) in se to ponavlja in ponavlja in ste že sami sebi odveč, zoprni, trpi psiha, majhni otroci, mož, živčnost, nizka toleranca, zoprnija z vaše strani. Kako ste se v tem primeru odločili. Jasno, da potem ne sledi finančna podpora zavoda in možnost nezaposlitve več mesece oz. kdo ve……po drugi strani pa mir v duši, prijazen odnos do ljudi, no vsaj za začetek, potem pa najbrž pride hitro sekiranje zaradi neuspeha pri iskanju službe.
Ah, malce negativna sem in spremeniti je treba pogled, drugeče ne bo nič.

Jah…bom kmalu morala razmišljati o zamenjavi službe …ja, in sicer sem kar veliko let zaposlena v podjetju, kjer sem si s pridnostjo in predanostjo nekako zgradila dobro kariero če se temu lahko tako reče…saj ne vem več….no in ko sem zanosila, so moji nadrejeni čisto znoreli, da kaj se pa grem…a bom kariero pustila zaradi otrok ali kaj, da so mislili, da ne bom imela otrok in da se bom raje posvetila delu…..šok…sem še danes šokirana, da sem skoraj 15 let delala za take tajkune brez vesti. ( v vseh teh letih nisem bila niti en dan na bolniški).uhhhh…sej sploh ne morem verjeti…no in najraje bi mi, če bi jim zakon to omogočal dali odpoved, saj sem kot nosečnica in v nadaljevanju mama nezaželena, tako da ja, ko pridem iz porodniške moram imeti že novo službo…..Samo toliko da veste, da smo kot delavci vredni samo takrat ko garamo cele dneve in noči, ko naredimo vse kar nam rečejo, če pa delavka zanosi ali pa zboli, jo odvržejo kot navadno smet….vsi smo kot Vegradovi delavci….

se strinjam, tudi sama sem po končani porodniški ostala brez zaposlitve, katera je bila za nedoločen čas. Ja isto, nikoli na bolniški, vsak prehlad, virozo, slabo počutje presedela na delovnem mestu, na dopustu manj kot bi lahko, če se pustiš izkoriščati, če pokažeš, da ti ni problem delati nadure in to brez plačila, zakaj pa ne bi kdo to izkoristil.

Lp, pri 42 letih pred 5 leti po 23 letih dela v enem podjetju ostala brez službe zaradi ukinitve delovnega mesta, po 10 mesecih na zavodu nova zaposlitev, ki sem si jo seveda našla sama.
Po 4 letih pa je čas za nekaj novega, mi je vseeno, če je za nižjo plačo, samo da je manj stresa.
Ne vem pa, če ni povsod kar podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close