Vegradovi in ostali delavci, ki so ostali na cesti
Ali živimo res v taku usrani državni, da jim ne morejo zagotoviti pošeno prigaranih plač in jih bodo opehari za zadnji košček dostojanstva?
Pa saj ne morem verjeti! Zakaj Tovšakovca ne odgovarja z osebnim premoženjem, saj ga je nakradla s plačami in obroki kreditov, ki so pripadali delavcem.
Sedaj pa nimajo za hrani in za pot domov. Sramota, sramota za državo.
Zadnji čas je, da Pahor odleti, samo kaj ko je problem, ko nimamo nikogar, ki bi bil spooben trenutno krizo spravit na prave tirnice. Nimamo nikogar, ki bi znal lopove prizemljit in jih pobrat vse kar so si nakradli in vrniti tistim, ki jih to pripada.
Banda lopovska.
Pa še to – bivši delodajalec mi z odpravnino vred in vsem plačami dolguje cca 10.000E, katerih verjetno nikoli v življenju ne bom videla…Po drugi strani pa moram partnerja prosit za tiste dva eura, da kupim vložke….Res podn.Firma pa dela naprej kot se ne bi nič zgodilo, nateguje stranke itd….Eh, pa saj nima veze, glavno je, da si opomore moja psiha…
Seveda imamo ljudi, ki bi znali pripeljati državo na pravo pot. Problem je v načinu glasovanja. 1človek en glas.
In če imaš na svoji strani več glasov, vedno prevladuješ. Torej se gre samo za iskanje glasov in ne za pravilno odločitev. Kajti večina prevlada. IN v tej igri se gre samo za delo, kupovanja glasov in premalo poudarka na kvaliteti projektov.
Dejstvo pa je, da je kvaliteta včasih težko razumljena, zato tudi nima podpore.
To je tako, kot če bi v času Einsteina glasovali, ali ima prav ali narobe? Večina, bi bila proti, ker bi rekli, to je narobe. No zaradi njegovih odkritijj, funkcionira ogromno služb danes.
Drugi problem pa je: Slovenija ne glede na katero stran, ima premalo kadra, da bi lahko kaj uspešno izpeljali. Ker ima nasprotna stran vedno ravno toliko glasov, da se težko kaj naredi.
In tretji problem: Nihče za svoje dejanje ne odgovarja. Če vlada zamoči reformo, pač niso krivi, saj je krivda preložena na volilce z izjavo: Kaj pa ste jih, nas volili.
Če jaz vzamem 100 mio€ kredita, četudi gre firma v stečaj, jih moram jaz osebno plačati. Če jih je vzela Hilda, jih mora vrniti firma, ona ni nič kriva. Lahko ji dokažejo samo objektivno odgovornost negospodarnosti. Ampak 100 mio€, pa njej osebno ni treba vrniti. Jaz jih pa moram, pa četudi grem v stečaj ali umrem.
Odgovornosti za dejanja v vrhu te države ni in ne obstaja, (na moralo se pa požvižgajo) to obstaja samo za malega človeka.
Primož
tia6,
saj vem, da so še drugi, saj zato sem v naslovu tudi tako dodala.
Hudo je za vse, ki pošteno delajo in ne dobijo svojega zaslužka. Hudo je za vse, ki jih nekdo opehari in ogoljufa – sramotno je, da država to dopušča!
Včeraj sva z možem govorila, da bi prispevala za en topel obrok,…cca 120€,……ampak mi je odprl mož oči,….to bi bil za naju velik strošek, izredni odhodek, pomagala pa bi mogoče za en dan,…..skratka rešila nebi ničesar,…….tako pomoč bi jim nujno morala nudit država, oz. tisti, ki tako stanje dopuščajo.
Ta kalvarija z Vegradovimi delavci se že predolgo vleče, ne morem verjeti, da se tako dolgo ni ukrepalo in, da še vedno ni ustreznih konkretnih dejanj v zvezi s to problematiko.
1. Mi (narod) hočemo videti dokaze, da je Slovenija pravna država in da v tej državi ni sužnjelastništva.
2. Zanima nas zakaj so “nedotakljivi” še vedno nedotakljivi.
3. Mi (narod) počasi izgubljamo potrpljenje in prosimo odgovorne naj zmigajo svoje riti in UKREPAJO!
Super si napisala, ampak obstajajo tudi odgovori:
1. lepo, da hočemo ampak ne bodo dali
2. zato ker so nedotakljivi
3. in četudi ga izgubimo, ne bomo naredili ničesar
Zato je vse vpitje zaman, nekdo mora delati.
Ni važno ali je Janša dobra izbira, dejstvo je, da je ta slaba, če pogledaš realno, bi bil kdo boljši.
Erjavec
Jelinčič
Kučan
Jankovič
Golobič
žerjav
????
primo
Forum je zaprt za komentiranje.