Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev oh, ta zaposlitev

oh, ta zaposlitev

Vem, da me bo v tem času, ko je toliko brezposelnosti, zagotovo kdo obrekoval, ampak vseeno imam eno vprašanje.
Konec septembra mi je potekla pogodba o zaposlitvi za določen čas ( podaljšana 2x). Direktorica mi je rekla, da me čaka pogodba za NČ, zato sem čakala in čakala in po mesecu in pol res dobila poodbo za NČ.Ker so pooji takšni, ki mi ne odgovarjajo oz. se ne moreva z gospo direktorico dogovoriti drugače, razmišljam, da je ne bi podpisala. Dokler ne najdem nove zaposlitve,mi tako ne pripada nič. ( kar se zavoda tiče)
Zanima me, ali lahko zahtevam od delodajalca, da mi da kakšen aneks ali pogodbo za samo ta 2 meseca, ko sem še delala? Oktober in november, potem pa grem?? Ali lahko kar grem in ne podpišem pogodbe oz. me lahko s čim držijo, ker sem še delala do sedaj?

Zadeva je namreč takšna, da imam 7 st. izobrazbe, delam pa za 5. in za skoraj minimalno plačo. Saj vem, da je bolje, da bi jo obdržala in ob tem iskala drugo, ampak kaj, ko imam odpovedni rok 3 mesece!!! Tudi, če najdem sebi primerno zaposlitev, kdo me bo pa čakal 3 mesece?? Noben!! Torej bom “gnila” v tej službi za minimalca do konca življenja, če se zdaj ne opogumim in naredim drugače?!?!

SEM V DVOMIH IN RES NE VEM, KAJ NAJ!!!

Hvala za kakšen komentar, predlog, pomoč..

na tvojem mestu bi podpisala pogodbo, če pa bi našla boljšo službo, pa se ne bi držala odpovednega roka. Dvomim, da bi me tožili, delovna knjižica pa ni več obvezna, oziroma jo lahko zahtevaš tudi s pomočjo inšpektorata.
Drugače te pa ne morejo držat, če nimaš podpisane pogodbe.

Kaj ti pomaga 7 stopnja, če pa jo ne moreš uporabit. Vprašaj ćisrilko, ki ima osemletko in ti bo zdiktirala pogoje.

Mene so po faksu hoteli zaposliti preko nekiga butastobutastega evropskega programa za 3 leta, brez možnosti “odpovedi” – oz. ob odpovedi z moje strani bi morala vračati “prejeta sredstva”-

Plača je bila minimalna – se pravi 36 mesecev na minimalni plači brez možnosti odpovedi.

Sem rekla hvala lepa, bila 6 mesecev doma, dobila dosti boljše plačano službo, kjer dobim še motivacijo ob pridobljenih in izvedenih projektih.

Podpiši pogodbo, da boš imela vsaj za preživetje in intenzivno išči novo službo. Če jo dobiš in če te bodo rabili takoj enostavno ne pridi več v službo ali pa se probaj dogovoriti, da daješ sporazumno odpoved z krajšim delovnim časom.

Ne znam ti pametno svetovati, samo vem pa, da ce ti potece pogodba za dolocen cas in ti sevedno hodis v sluzbo, ti avtomaticno pripada nedolocen cas. Po kaksni pogodbi in kaksnimi pogoji pa ne vem. Daj malo kaksenega pravnika vprasaj.
Ker ce to drzi, potem si tudi brez pogodbe zaposlena za nedolocen cas.

Ja, saj to me skrbi.. čeprav sem nekje prebrala, da velja šele po podpisu obeh strank.. Tako da ne vem..

Ja velja v primeru, da bi ti pravočasno dali novo v podpis. Zdaj si v bistvu zaposlena na črno in to za nedoločen čas. Če te sedaj odpustijo, ti morajo dati odpravnino. Daj si malo preberi na netu, saj veliko piše.

Če sem te prav razumela, si imela pogodbo,ki je že potekla ampak še vedno delaš, nove pogodbe pa še nisi podpisala?

IDEALNO ZATE!

TI lahko odkorakaš jutri. Lahko se prijaviš na zavod,kjer boš dobila nadomestilo, saj ti oni niso podaljšali pogodbe, ko ti je le ta potekla. Odpravnine pa mislim, da ne dobiš,ker nisi bila zaposlena za nedoločen čas.
Ti do njih nimaš nobenih obveznosti.

N

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close