pravi podatki o povprečni plači in povprečnem slovencu.
Podatek o povprečni plači o naših plačah ne pove ničesar, ker se v bruto plačah znajdejo tudi vse miljonske nagrade poslovodstvom itd.
zanimiv je naslednji podatek – koliko slovencev sploh doseže ali preseže povprečno plačo v sloveniji. in odgovor:
samo ena tretjina
http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=3512
Po začasnih podatkih, pridobljenih iz obstoječih administrativnih virov, je povprečna letna bruto plača v Sloveniji v letu 2009, preračunana na mesec, znašala 1.479 EUR. Bruto plača skoraj dveh tretjin zaposlenih oseb (65,6 %) je bila nižja od tega zneska, bruto plača polovice zaposlenih oseb pa je bila nižja od 1.189 EUR.
kar pomeni, da je lani polovica ljudi zaslužila manj, kot 800 EUR neto.
javni – zasebni sektor
polovica zaposlenih v javnem sektorju ima plačo več, kot 1590 bruto, medtem, ko je v zasebnem sektorju ta meja dooosti nižje. pri 968 EUR.
da se boste imele kaj kregat.
To je v skladu z današnjim člankom v Financah -tukaj- .
Skrbi me za Slovenijo, pa tudi ostale evropske države. Namesto neprestanega gruntanja, kaj bi lahko naredili bolje, razmišljamo o tem, kako čimhitreje do pokojnine. Vsi smo del tega, zvračanje krivde na vse okoli sebe samo delno razrešuje težavo. Jasno, država lahko vzpodbuja razvoj ipd. Ampak tudi za to rabiš ljudi, ki idejo vzamejo za svojo in se trudijo. Država lahko najde tudi dobre vzvode za to. Sam en se jih more spomnit. Direktor lahko najde rešilno bilko za podjetje. Samo to ne pride kar samo od sebe…
pa kaj vam gre znova JU v nos. mater mi greste na živce, da bi najraje poskenala svojo plačo, da vidiš, kolk imamo v JU v večini bruto plače. tisti ki nismo vodilni, teh nas je precej več. še na 1000€ bruto ne pridem, z vsemi dodatki in potnimi stroški, pa tri smene, pa imam precej več kot samo OŠ izobrazbo. me res zanima, kej je teh slabih 600 € katere pripisuješ našim plačam.
Forum je zaprt za komentiranje.