Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izbris podjetja iz registra (likvidacija) – kako?

Izbris podjetja iz registra (likvidacija) – kako?

Mi lahko kdio svetuje kako čim ceneje in enostavno izbrisati podjetje, ki ne posluje že več kot šest let in so z njim samo še stroški (TRR in bilance z nulo…)? Včasih je za to poskrbela kar država oz. bivša SDK, danes pa očitno nič več. Je odvetnik ali notar edina možnost?

Mal klikaj, tle je morje stvari na to temo.

Hvala, ampak tisto z neoodajo bilanc – ali ni malo tako, tako?

kaj to pomeni že 6 let ne posluje več – če niste oddajali bilanc, potem AJPES da predlog sodišču, da podjetje likvidira po hitrem posstopku, sodišče izda sklep o izbrisu …

sicer pa velja po Zakonu o sodnem registru (po moje-še nisem prakticirala), da se izpis iz sodnega registra ureja tako kot vpis. Torej poda se predlog. Po moje je najboljše da pokličete v neko notarsko pisarno in vam to oni uredijo. Nekaj se sicer ureja preko VEM točke, a ne vem če lahko to naredite sami. Skratka z notarjem.

Firma ni poslovala, vendar smo jo želeli kljub vsemu obdržali za primer, če bi kdo od otrok želel imeti svojo dejavnost in poslovati preko nje. Zato so se bilance oddajale, vendar z nulo in odprt je tudi TRR, kjer je edino gibanje plačevanje bančnih stroškov. Zdaj pa se je situacija spremenila in ni več potrebe, da bi jo obdržali.

Preko vem točke je možno urejati samo za sp-je in firme z enim družbenikom. Notarske tarife pa niso ravno poceni, kolikor se spomnim. Razen če se je to kaj spremenilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close