služba, redno ali 6 mesecev?????
eno vprašanje…. sploh ne vem kaj naj storim, mogoče je kdo v podobni situaciji. sem mamica z malim otrokom (1leto) in imam službo za nedoločen čas, vendar bi rada šla drugam, na bolje. tukaj delam vikende, praznike, ponoči (okej zdaj 3 leta ne), popoldan,…. skratka kar precej razgiban delavnik. imam opcijo it drugam, kjer bi delala od pondelka do petka. luksuz zame in idealna služba da bom več z otrokom. pa nastane problem. tu če grem delat mi garantirajo 6 mesecev sigurno potem pa ali ali….. tu ko sem pa imam za nedoločen čas in valda vikende, praznike (ne vse, je pa večina)… kaj naj naredim. mika me it drugam ker je to zame sanjska služba in nekak neka prelomnica na bolš, po en stran pa me je strah it ker kaj če po 6 mesecih rečejo adijo… in jaz brez službe z malim otrokom. naj reskiram … nimam pojma. časa imam še dobre 2 meseca da se odločim kaj naredit. ima mogoče kdo kak predlog. se mi zdi da so danes delodajalci barabe in zelo težko dobiš zanesljivo službo. poznam par primerou ko je bilo vse zrihtano potem pa kajla.
samo zamenjaj! še vedno boš potem lahko iskala drugo službo, naredi korak naprej, reši se izmen! Tudi ta , sedanja služba nikjer ne piše, da kaj pa če čez bekaj mesecev ne boš na cesti, nedoločen čas ti ne da nobene garancije! pred 2 leti sem naredila isto, in sedaj spet menjam, ker to ni bilo to. bodi pogumna in naredi nekaj zase in za otroka! Meni se je po tednu dni na otroku pokazala sprememba!
Odvisno od poklica ki ga opravljaš. Je povpraševanje po tvojem profilu ali je čista sreča da kaj najdeš v tej smeri.
Odvisno je tudi od oddaljenosti od doma. Vsaj meni je to pomembno.
Pa še nekaj. Na začetku je vsaka služba sanjska in super sodelavci. Kasneje pa zadeve zvodenijo v neko čežano in na koncu ugotoviš da je isti šmorn.
Nihče, ampak res nihče te ne bo po 6 mesecih vzel za stalno. Takih služb skorajda ni, razen res deficitarni poklici.
Še redno zaposlene odpuščajo kot tehnološki višek oz. zmanjšanje obsega dela. Pa te po mesecu dni lahko sprejmejo nazaj – pogodbeno seveda.
Obstaja en pregovor, ki pravi, da hrabre spremlja sreča.
Tudi jaz ti svetujem, da zamenjaj, ker če ne boš, ne boš nikoli vedela, kaj bi lahko bilo.
Res, da obstaja možnost, da si čez 6 mesecev brez, to je žal realnost na katero se pa lahko pripraviš. Lahko že vmes iščeš boljšo in bolj sigurno službo, prihraniš nekaj denarja za hude čase …
Sama sem izključno zaradi dolgočasja in naveličanosti menjala in šla v firmo, kjer sem preživela 10 mesecev na polno, žal je šlo potem pa vse navzdol in nazadnje sem končala na zavodu. Pri nas sicer ni krize, ker načeloma mož zasluži dovolj za preživetje, smo pa ob ves luksuz. Ampak mi ni žal niti za trenutek.
Bila sem približno na istem kot ti, služba za nedoločen čas, delala vse tri izmene, vse dni v tednu, služba je bila za stalno, nič me ni bilo doma, otroka na začetku pubertete, službo sem zamenjala za službo za določen čas, za eno leto, delala samo dopoldne, vse vikende prosta, tisti ki je kdaj delal vse petke in svetke ve, da je to neprimerljivo; tudi mene je bilo strah zamenjati, vendar mi je partner stal ob strani, pogodbo so mi podaljšali za eno leto, ker je šla en na porodniško, sedaj se mi izteče pogodba in žal ni možnosti podaljšanja, vendar mi ni žal niti za sekundo; otroci so bolj zadovoljni, jaz sem super zadovoljna, življenje se nam je spremenilo 100% na bolje; marca zaključim in če do takrat nič ne najdem grem na zavod, ampak nekaj se bo že našlo; tako, da kar zamenjat!!!
ja, pa kaj ti služba za nedoločen čas nudi več kot za določen? SAMO večjo možnost za boljši kredit, pa čisto nič drugega! ne, da bo šlo mogoče na bolš, bo šlo na bolš, če ne v tej službi pa v naslednji. ampak verjemi, slabše ali enako skoraj ne more biti, no, ja, finančno obstaja možnost padca, pri meni je bil skoraj 800 € mesečno, ampak, veš, kaj, se da preživet, nič nam ne manjka, pa tudi na morju smo bili 14 dni, tko da , ne oklevaj! Hudiča, si zdaj najdla temo, da sem se razpisala 😉
🙂 joooj hvala vam za vspodbudne besede. verjamem da mi ne bo žal če zamenjam, ker bo res bolje, vikende bom frej kar o tem sedaj lahko le sanjam…. pa 6 mesecev bi se vse vikende lahko posvetila družini, pa seveda upala da se podaljša in da ostanem na tem delavnem mestu…. vsekakor pa so mi te vspodbudne besede zelo prav prišle, zdaj pa še korajža pa bo 🙂
Jaz bi razmišljala o plusih in minusih, pa o tem, kako hitro lahko potem dobim drugo službo.
Če upoštevaš, da tudi takrat, ko službe nimaš več, še nekaj časa lahko dobivaš nadomestilo na zavodu (ki pokrije morebitne kredite in podobno) in da v tem času lahko najdeš novo službo, se biti brez službe niti ne zdi več tragično.
Sicer je pol leta malo malo časa, da bi se ti morda res “splačalo”, ampak če morda obstaja možnost podaljšanja, pa kar 🙂
Srečno!
Odvisno tudi, kje si doma, kako hitro je možno dobiti drugo službo, če ti po šestih mesecih en podaljšajo. Že, da si še nekaj časa na zavodu z nadomestilom, kaj pa potem? Imaš koga, ki ti bo pomagal? Imaš možnost, da nekje relativno blizu spet dobiš službo?
Ne želim te prestrašiti, nikakor ne, le pomislila sem na bolj slabo opcijo..
Samo predvidevam da se ti obeta prehod iz bolnišnice v zdravstveni dom. Za SMS je to že skoraj misija nemogoče. Pa tam so dežurstva tudi. In ko dobiš svojo ambulanto imaš dopust ko se zdravniku …….Pa predaja službe v primeru bolniške je problem.
Pa plača je nižja kot v turnusu.
Če greš pa privat – NE HVALA.
Forum je zaprt za komentiranje.