regres
Eno brzinsko vprašanje
do junija sem bila zaposlena v enem podjetju, kjer sem koristila 10 dni dopustA (od 22) pol sem bila od junija do septembra zaposlena v drugem podjejtu, kjer sem koristila 3 dni dopusta od oktobra sem zaposlena v tretjem podjetju, kjer mi pripada do 31.12.2010 še 7 dni dopusta.
Regres sem dobila iz prvega podjetja in sicer sorazmerni del na porabljen dopust. Od drugega ga nisem dobila in sedaj me zanima če mi še kaj regresa pripada za teh 7 dni dopusta do 31.12.2010
V pogodbi o zaposlitvi mi piše, da mi regres priprada vendar jaz smatram, da z naslednjim letom
hvala za odgovore
Ja ma jaz nisem bila v prvem podjetju zaposlena le 6 mesecev ampak sem po večletih dela v tem podjetju šla junija stran. Odločbo o dopustu sem prejela in letos nimam prekinjene delovne dobe…
pol po Barcinem odgovoru naj bi mi pripadal regres za teh 7 dni
hvala za prijazne odgovore sej te strupene sem preskočila
Če ni bilo prekinitve, se rok 6 mesecev za poln regres ne šteje od začetka (pripada pa sorazmeren del regresa, tudi 3/12 npr., če začneš delat 1.10. v letu!)
V tvojem primeru, regreska, ti je vsak od delodajalcev dolžan dati sorazmeren del regresa; prvi delodajalec 5/12 (januar-maj), drugi 4/12 (junij-september), zdajšnji pa 3/12 (oktober-december).
Forum je zaprt za komentiranje.