Najdi forum

regres

Eno brzinsko vprašanje

do junija sem bila zaposlena v enem podjetju, kjer sem koristila 10 dni dopustA (od 22) pol sem bila od junija do septembra zaposlena v drugem podjejtu, kjer sem koristila 3 dni dopusta od oktobra sem zaposlena v tretjem podjetju, kjer mi pripada do 31.12.2010 še 7 dni dopusta.

Regres sem dobila iz prvega podjetja in sicer sorazmerni del na porabljen dopust. Od drugega ga nisem dobila in sedaj me zanima če mi še kaj regresa pripada za teh 7 dni dopusta do 31.12.2010

V pogodbi o zaposlitvi mi piše, da mi regres priprada vendar jaz smatram, da z naslednjim letom

hvala za odgovore

Ma, jaz bi ti dala še dodatek na stalnost in pripadnost.

Regres je vezan na pravico do dopusta in ne na porabljen dopust.

Vsak od delodajalcev ti je dožan omogočiti koriščenje sorazmernega dela dopusta in izplačati sorazmeren del regresa.

Če delaš letos celo leto (pa ni važno, pri kolikih delodajalcih), ti pripada celoten regres.

Samo prvih 6 mesecev zaposlitve se dopust načeloma ne sme koristiti oz.nimaš pravice do njega. Torej ti po tej logiki tudi regres ne pripada.

Ja ma jaz nisem bila v prvem podjetju zaposlena le 6 mesecev ampak sem po večletih dela v tem podjetju šla junija stran. Odločbo o dopustu sem prejela in letos nimam prekinjene delovne dobe…

pol po Barcinem odgovoru naj bi mi pripadal regres za teh 7 dni

hvala za prijazne odgovore sej te strupene sem preskočila

Če ni bilo prekinitve, se rok 6 mesecev za poln regres ne šteje od začetka (pripada pa sorazmeren del regresa, tudi 3/12 npr., če začneš delat 1.10. v letu!)

V tvojem primeru, regreska, ti je vsak od delodajalcev dolžan dati sorazmeren del regresa; prvi delodajalec 5/12 (januar-maj), drugi 4/12 (junij-september), zdajšnji pa 3/12 (oktober-december).

od drugega delodjaalca zahtevaš izplačilo sorazmernega deleža, če ti ga plačajo, potem od tega tretjega zahtevaš enako, če ne, se pogovori v finančni službi podjetja v katerem si sedaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close