Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev letni regres

letni regres

Kako je z izplačilom letnega regresa v mojem primeru:
Zaposlena od 1.4. do 31.8.2010 za polni in nedoločen delovni čas 40 ur na teden. Od 1.9.2010 pa pri prvem delodajalcu 30 ur tedensko in pri drugem delodajalcu 10 ur tedensko. Kdo in kako mi sedaj izplača regres za LD?

Kako je s pravico do letnega dopusta, kadar ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas? Kolikšen del regresa za letni dopust mu je dolžan izplačati delodajalec?

ZDR daje pravico do minimalnega letnega dopusta, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Zahteva po enakem obravnavanju delavcev s krajšim delovnim časom glede pravice do letnega dopusta izhaja tudi iz Konvencije MOD št. 132 o plačanem letnem dopustu. Tako ima delavec, ki dela s krajšim delovnim časom, pravico do polnega in ne samo sorazmernega letnega dopusta.

V zvezi z nadomestilom plače v primeru odsotnosti z dela zaradi izrabe letnega dopusta pa je treba upoštevati, da je delodajalec dolžan delavcu izplačati nadomestilo plače za tiste dneve in za toliko ur, kolikor znaša delovna obveznost delavca na dan, ko zaradi izrabe letnega dopusta ne dela (deveti odstavek 137. člena ZDR).

V skladu s 5. odstavkom 131. člena ZDR pa je delavec upravičen do izplačila regresa za letni dopust sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.

Ja, mislim, da ti mora vsak delodajalec izplačati sorazmerne dele regresa.

prvi delodajalec od 1.4. do 31.8.2010 : 5/12 regresa

Za to pa izračunaj po formuli ulomka.
Od 1.9.2010 pri prvem delodajalcu 30 ur:
pri drugem delodajalcu 10 ur tedensko:

jaz sem zaposlena že polnih 13 let pri istem delodajalcu pa letos nisem dobila N I Č.Poslujemo z dobičkom,pa tudi toliko ni bilo vredno,da bi nadrejeni povedal zakaj ni regresa.
Mi bedaki pa kar tiho,medtem ko se on “preserava” z vsem mogočim.

Mogoče vi veste ali nam je podjetje dolžno izplačat regres(gre pa za d.o.o.)?

hvala

Dolžan izplačati, če ne izplača je iztožljivo!!! Rok izplačila je 30.6., če podjetje ni likvidno pa do 1.11.2010.

Seveda je kaznivo, pa tudi iztožljivo za 5 let nazaj.

brez zamere, ampak da svojih osnovnih pravic kot delavec ne poznaš, je pa tudi žalostno.

odvisno od dogovora med tabo in delodajalci, ma v veči prim. ti vsak izplača sorazmerni delež, najbrž ti je tudi vsak omogočil koriščenje le sorazmernega dela dopusta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close