Invalidnost III. kategorije
Pozdravljeni.
Imam naslednji problem in če mi lahko kdo svetuje. V tovarni sem delala 26 let, v tem času sem postala invalid 3. kategorije – trajno. Premestitve na primerno delovno mesto nisem dobila ampak so mi spremenili samo pogodbo za delovno mesto. Dobivala sem razliko od ZPIZa, pripadalo mi je tudi 3 dni dopusta na invalidnost. Pred stečajem tovarne (MURA), sem si poiskala drugo zaposlitev. Tam so mi upoštevali 3 dni dopusta, razlike nisem več prejemala, ker sem imela višjo plačo. Pogodba je bila napisana tako, da je šlo skozi, delala sem pa tudi dela, kjer sem imela obremenitve, ki jih po mnenju IK ne bi smela imeti.
Stvar pa se je zdaj zapletla tako: pogodba o zaposlitvi mi je pretekla februarja, imam novega delodajalca (Javni sektor za komunalne dejavnosti) in novo pogodbo o zaposlitvi. Zdaj nimam pravice do ustreznega delovnega mesta, nisem upravičena do tistih 3 dni dopusta, ker nisem invalid od 60 % naprej (v bistvu sploh ne vem kakšen procent imam, ker nikjer ne piše). Ker se mi je zdravstveno stanje zelo poslabšalo, zelo težko delam. Osebnega zdravnika sem vprašala, če moram iti na ponovno oceno na IK, pa mi je rekel, da čez 5 let ne prej. III. kategorijo imam od leta 2000.
Torej sem naslednjih 5 let brez vseh pravic, naj žrem tablete in se naj znajdem sama (samoplačniške ambulante – pomagaj si sam in bog ti bo pomagal!).
Zanima me, če je ta 3. kategorija trajno priznana bila samo za prvega in drugega delodajalca, javni sektor za komunalne dejavnosti pa ima svoje zakone?
Forum je zaprt za komentiranje.