Najdi forum

pogodba

Pozdravljeni,

ali mora v pogodbi v šolstvu pisati točno, kaj poučuješ npr. učitelj matematike, fizike, ali je dovolj /ustrezno, če piše samo učitelj.

Hvala

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in prosim za vaš odgovor. Po 8 mesecih dela preko šteudentskega servisa, sem prejšnji teden dobila pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, ki velja od 1.10.2010. Pogodbe pa še nisem podpisala, saj imam v četrtek razgovor za drugo delovno mesto, ki bi ga začela opravljati novembra. Sedaj pa me zanima, če ne podpišem pogodbe in se odločim sprejeti delo v drugem podjetju, kako mi potem sedanje podjetje nakaže plačo za oktober -dejansko študentskega statusa nimam več, pogodba v tem primeru pa tudi ne bi bila podpisana? Lahko ostanem brez plačila za oktober ali mi mora vseeno podjetje nakazati plačo?

Hvala in LP,
Nina

Dejansko je podjetje v prekršku, saj trenutno delaš na črno. Kot prvo mora podjetje v sedmih dneh od podpisa pogodbe delavca prijaviti na ZZZS…, pogodbe pa se za nazaj ne sme podpisovati. Torej lahko teoretično pogodbo podpišeš le za 7 dni nazaj (a seveda to ni legalno!). Ker nimaš več statusa študenta, ti podjetje lahko plačilo izplača preko AHja oz. podjemne pogodbe. V obeh primerih bi bilo potrebno podpisati pg pred nastopom dela, a se najbrž da malo “pomutiti” z datumi, vprašanje pa je, ali bo podjetje sploh zainteresirano, ker v rokah nimaš nobene pogodbe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close