UNIČEN AVTO
Pozdravljeni! Živim ob cesti, na odseku, kjer se je zgodilo že ogromno prometnih nesreč, na srečo vse le z materialno škodo. V petek se je zgodila spet. Tovornjak s polnim kasonom odpadnega železa je zaradi neprilagojene hitrosti zgrmel v naš vrt, pri tem pa trčil v moj avto in ga od zadaj popolnoma zmečkal. Pri trku ga je porinil še v garažo, tako, da je poškodovan še s sprednje strani, uničena so garažna vrata in sama garaža.
Da pa je vse skupaj še bolj ironično, se je podobna nesreča zgodila pred dobrima dvema letoma. Takrat je pijan voznik prav tako zaradi neprilagojene hitrosti priletel v moj avto in mi ga totalno uničil. Takrat sem tudi sama utrpela lažje telesne poškodbe. Ker je bil povzročitelj prometne nesreče dobro situiran in na dobrem položaju, sva se dogovorila, da mi plača nov avto v zameno,da se odrečem tožbi. Za to sem se odločila zaradi preprostega razloga – delam v firmi na tekočem traku, plača je majhna, avto, ki je bil sedaj uničen pa sem plačevala na položnice ( mimogrede – ni še bil izplačan). Tako sem prišla do avta, katerega mi je sedaj sesul tovornjak.
Zanima me, kaj naj storim, kdo mi bo plačal nastalo škodo, saj mi zavarovalnica verjetno ne bo krila vsega. Ali naj grem v tožbo zoper voznika? Kako naj kupim avto z mojo plačo? Avto pa rabim. Verjemite,da sem z živci čisto na koncu…prosim pomagajte mi. HVALA
Forum je zaprt za komentiranje.