Izredni študij & Zavod za zaposlovanje
Pozdravljeni!
Prijavljen sem na Zavodu za zaposlovanje in prejemam denarno nadomestilo za brezposelnost (do novembra). Zanima me, če se lahko vpišem na izredni študij na višjo šolo in hkrati ostanem na Zavodu za zaposlovanje in iščem delo naprej?
Kolikor vem naj ne bi smel biti hkrati študent in prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.
VENDAR na Prijavnici za vpis na višjo šolo je pod zaposlitvenim statusom tudi možnost:
– Prijavljen na Zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve.
To dvoje me zelo bega in ne vem kaj naredim? Naj ostanem na Zavodu in se vpišem na višjo šolo?
Ali naj se odjavim iz Zavoda in se vpišem na šolo? Ali na Zavodu sploh preverjajo, če si vpisan na študij?
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav!
Torej moja izkušnja je sledeča, pred približno štirimi leti sem se soočila z isto zadevo. Od znanca sem izvedela, da je prijavljen na zavodu kljub statusu izrednega študenta. Odšla sem na zavod do svetovalke, ki me je najprej le debelo gledala, nato pa dobesedno šokirala z svojim nedostojnim pristopom (ampak to je že druga zgodba). Naj povem, da sem imela časa za delo na pretek, saj je izredno izobraževanje organizirano v ciklusih, delo pa sem si zato zares želela najti. Bolj kot sem to tolmačila taisti svetovalki, manj je razumela. Zazdelo se mi je celo, da vsa ceremonija stoji na majavih temeljih, kot da ne bi bila jasno-zakonsko določena, celo naj bi se “enotna merila” pri zavodih razlikovala od kraja do kraja. Seveda sklepam na svojih izkušnjah, ter govoricah, torej zadeva ni preverjena hipoteza. Pa, da se vrnem na bistvo. Po dostavljenih vseh jajcih od potrdil, kjer sem dokazovala da ne koristim ugodnosti rednega študenta (študentski boni, štipendije itd.) mi je le uspelo urediti status brezposelne osebe. A glej ga zlomka, na dom naj bi prejela vabilo na razgovor (še danes mi ni jasno kam se je to vabilo izgubilo), zagotovo pa lahko trdim, da meni osebno v roke vročeno ni bilo. Ne spominjam se dobro ali sem prejela prvo socialno pomoč, ko so me že izbrisali 🙂 Potem pa se mi ni dalo več ukvarjati z našimi uradnimi servisi. Naj ti pa povem, da nisem imela nobenih komplikacij ob vpisovanju v evidenco brezposelnih oseb, ter pridobivanju socialne pomoči takrat, ko sem končala svojo prvo diplomo. Saj sem na lastno željo prvi letnik kot izredna študentka, raje izdelovala skupaj z rednimi študenti. Mimogrede, ne vem kako je s to situacijo na trgu dela sedaj. Glede nato, da je vlada podobna otroškemu vrtcu, ter na zategovanje pasu javnim usložbencem, nič kaj donosno verjetno.Lp
Forum je zaprt za komentiranje.