potni stroški
barca hvala 😀
lepo je to slišat, samo težko je to dosečt :\
v kafiču delam že 2.5 leti, zdaj mi poteče pogodba in dobim novo, in sem že lani rekla šefici zakaj ne dobim potnih stročkov, pa je rekla da sn premalo oddaljena, sem pa oddaljena okoli 4.5-5 km. in mi vsi pravijo da bi mogla nekaj dobiti, samo je njena računovodkinja neki zasledila da mi ona baje ne rabi plačevat potnih. kaj bi jaz lahko zahtevala potne stročke še za nazaj 2 leti? kaj obstaja kje na internetu kaki člen ali odstavek kjer piše da mi mora plačat potne stroške?? če ja mi plosim naj nekdo pošlje link.
ZDR (zakon o del. razmerjih) v 130. členu določa, da delavcu pripada povračilo stroškov za prehrano na delu ter za prevoz na delo in z dela.
Višino povračila določa kolektivna pogodba (če je sklenjena) – pobrskaj po spletu, če jo boš kje našla.
Maksimalne neobdavčene vrednosti pa določa tale Uredba:
http://racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2591
Povračila stroškov so iztožljiva za nazaj. Torej ti mora delodajalka izplačati za ves čas zaposlitve pri njej. Če ne bo hotela imaš možnost prijave delovni inšpekciji oz. tožbe. Če si članica sindikata, naj t ipomagajo.
a če se kaj zgodi, bodo tudi oni plačali namesto tebe??? mislim, da takrat ne bodo vedeli več nič. najbrž bodo celo rekli, da ste se sami želeli skupaj peljat.
če nočeš, te v to ne morejo prisilit. potni nalog pa itak morajo izdati vsem, saj ste vsi na službeni poti in vsem pripada povračilo stroškov.
Forum je zaprt za komentiranje.