Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ali lahko

ali lahko

Zanima me sledeče; Poslati moram ponudbo za neko delo, ki ga bom opravljala. Priložiti moram tudi reference. Pa me zanima ali lahko kar tako napišem podjetje s katerimi sem že sodelovala ali moram dobiti privoljenje le tega. Isto me zanima za internetno stran, ki mi jo trenutno še izdelujejo, se pravi ali lahko vpišem reference brez njihove vednosti (seveda samo tiste s katerimi sem že sodelovala) ali moram pač poklicati v podjetje in lepo vprašati.
V večini primerih gre za opravljeno delo brez kakršne koli pogodbe. In tudi sicer ni govora o kakrših koli projektih ali zaupnih informacijah. V bistvu se gre za čiščenje. Imam čistilni servis in ko pošiljam ponudbe sem mislila da bi bilo dobro, če bi zraven dodala reference. Vendar ne vem ali jih lahko brez njihove vednosti. Isto velja za internetno stran, kjer bodo reference vidne vsem, ki bodo obiskali mojo spletno stran.

Vsekakor morate dobiti njihovo soglasje, saj dejansko oni s sojim imenom “garantirajo” za vas. To je neke vrste priporočilo. Pripravite en obrazec in jim pošljite v podpis. Povejte jim tudi za kakšen namen potrebujete referenco. Enako velja za spletno stran. Predstavljajte si, da bi vas nekdo, s katerim sploh niste bili zadovoljni, navedel za referenco?! To bi namreč lahko vrglo slabo luč tudi na vas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close