skrbništvo nad ostarelo osebo
Skrbništvo je častno in prostovoljno delo in kot tako ni plačano.
Skrbnik je upravičen le do povračila materialnih stroškov, ki jih je imel z opravljanjem skrbništva, stroške izkaže z računi.
To velja za vsa skrbništva, ko center za socialno delo osebo postavi pod skrbništvo ali ji postavi skrbnika za posebni primer.
Lp.
En link, če bo prijelo:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=686&sid=415
Da, v mislih imam seveda oskrbo.
Dela nisem dobila preko njih, temveč sem se za to delo odločila sama, zanima me le koliko dobim v tem primeru soc.pomoči, da bom/če bom lahko preživela. Trenutno sem popolnoma brez dohodkov!
Če bi imela veliko denarja bi to delo opravljala prostovoljno, tako pa…
Veliko odgovorov sem že dobila na csd, le o znesku plačila ne vem nič, zato me zanima, če kdo opravlja to delo in mi lahko posreduje info. iz prve roke??
Hvala
Moja mama je imela pomočnico na podoben način, samo v naši občini je šlo prek CSD. Ženska je bila s plačilom zadovoljna, tekla ji je doba in plačevali so prispevke. So pa imeli to poseben program za brezposelne osebe, organizirali so jim nekajmesečni tečaj in jih potem poslali na teren.
Mislim, da boš podatek o plačilu izvedela pri “delodajalcu” – iz tvojega odgovora ne razberem, ali te bodo zaposlili, boš delala po pogodbi ali kako in ali si to delo našla prek CSD ali koncesionarja? Če dobivaš soc. pomoč, ta sploh ne bo odvisna od tega dela, če seveda ne bo plačano. Če bo plačano, pa do soc. pomoči ne boš več upravičena.
Forum je zaprt za komentiranje.