Delodajelec zahteva…
V komerciali nas je 7. Med seboj se ne smemo pogovarjat o privatnih stvareh, kot je sklepala Štefka. Kar se mi zdi totalna bedarija, ker nihče ne more 8 ur neprestano delat. Ali je smrtni greh med malico s kom poklepetat o privat stvareh. Meni se to ne zdi normalno. Ali pač? Še vedno mislim, da so dobri odnosi s sodelavci ključnega pomena za dobro klimo na delovnem mestu in posledično tudi bolje opravljenemu delu.
Dobri odnosi na delovnem mestu definitivno so ključ za dobro delovno klimo.Problem je, ker je meja zabrisana in se privat pogovor hitro razraste v debato in posledično se manj dela, počasi se začenjajo kavice in cigaret pavze, kasnejši prihodi v službo,itd…skratka hitro se delovna klima “razšlampa”.
Sem doživela podobno in zato sem zagovornik strogo poslovnih odnosov.Konec koncev: sem tudi tip,ki svojega privat življenja,mišljenja,itd ne dajem na ogled in”pladenj”. Za to obstajajo prijatelji in domači.
Tole je pa druga skrajnost:http://med.over.net/forum5/read.php?151,6395471
Gitka, po drugi strani poglejte. Ničkolikokrat se zgodi, da privatne sfere dejansko vplivajo na odnose, sploh ko zagusti. In potem jo bolje odnese tisti, ki se ne vpleta v privat pogovore in tako nihče ne more nihče nikogar izpodrepniti. Zavedajte se, da je poslovni svet poslovni. Ko zagusti, ne vem, če boste od teh 7 našla vsaj enega, ki vam ne bo porinil noža v hrbet. Tako preživijo. Pri nas niso zahtevali, vendar sem se naučila, da sem skrajno previdna, kaj povem in se grem tiste fraze, ko skrajno dosadne. Raje sama kaj podrezam, pa kaj poizvem, tako imam vedno na zalogi tisto, da človeku lahko zaprem gofljo, ko ne najde nič iz privatnega, pa me želi kako drugače očrniti.
Zapomnite si, da v poslovnem svetu ni prijateljstev in ko se začne rivalstvo, nekateri rinejo čez mrtva trupla in so zato pripravljeni marsikaj storiti. Ostanite v dobrih odnosih, vendar do meje previdnosti, koliko boste komu povedala kaj o svojem privatnem življenju. Ker včasih se lahko iz nedolžne besede razvije še kako huda razprtija. Zato niti ni tako ne na mestu, ker vprašanje, kaj se je že dogajalo, da se je prav takšen sklep sprejel.
Kdo je z vami ali ne, boste najprej izvedela takrat, ko bo prišlo do nesoglasij. Marsikaj zveš takrat. Previdnost ni nikdar odveč.
Nek primer bi rada na to temo povedala, vendar, kot pravim, previdnost je mati modrosti, zato bom raje tiho. Nikdar ne veš, tudi net ni varen.
Forum je zaprt za komentiranje.