Potek pogodbe za določen čas
Pozdravljeni!
Čez dobrih 14 dni mi poteče pogodba za določen čas. Do sedaj me niso nič obvestili ali mi bojo podaljšali pogodbo ali ne. Tukaj delam 1 leto in pol. Nove pogodbe ne mislim podpisati zaradi težkega fizičnega dela, 3 izmenskega dela, 6 dnevega dela, nadurnega dela, slabih medsebojnih odnosov in stem fizične in psihične preobremenitve.
Podjetje zaradi naštetih razlogov stalno zapuščajo zaposleni.
S šefom sem v zelo slabih odnosih (pa ne samo jst), govorimo le takrat ko mi pride rečt za podaljševanje in nadurno delo – pa se grdo gledamo…
Sprašujem vas ali jim moram povedati da ne mislim delati več??? Ali preprosto rečem, da ne bom podpisal nove pogobe, če mi jo prinesejo. in adijo.
Pa še nekaj torej recimo, če mi dajo novo pogodbo pa da jo ne podpišem se na to gleda kot odpoved ali ne??
Pa na Zavodu oz. CSD sem opravičen do kakšne denarne pomoči oz. nadomestila, po poteku te pogodbe in da ne podpišem nove.
Imam občutek, da me bodo hoteli prisiliti, da podpišem novo pogodbo zaradi pomanjkanja delavcev. Ne vem kaj naj naredim.
Hvala za odgovore in Lep pozdrav
P.
Pogodba za določen čas preneha s potek roka, za katerega je bila sklenjena. Če recimo piše do 31.7., potem je to delavčev zadnji delovni dan. Delodajalec ga ni dolžan z ničemer obveščati, da mu je delavno razmerje prenehalo, delavec preprosto 1.8. ne pride v službo. Tudi v podpis nove pogodbe vas ne morejo prisiliti. Če tega ne želite pač odklonite ponudbo in to se seveda ne šteje kot odpoved, saj dejansko nihče ne ve, da ste ponujeno delo odklonili. Ko vam pogodba za določen čas izteče, se prijavite na zavodu in to je to.
Po navadi, če so odnosi dobri, se seveda o teh stvareh, kako naprej, delavec in delodajalec pogovorita pred iztekom pogodbe, če pa so odnosi slabi in se niti ne pogovarjate, jaz ne bi “na suho” pripovedovala, kako ne nameravate pri njih več podpisati pogodbe, saj sploh ne veste, ali vam jo imajo v namen ponuditi ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.