Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev GREM NA ČAKANJE ?

GREM NA ČAKANJE ?

OD 01.oktobra 1970 dalje sem bil stalno zaposlen.Vojsko sem vmes služil od 12.junija 1974 do 30 avgusta 1975.Star sem 55 let.Imam d.o.o.-sva 2 zaposlena.Zadnji 2 leti poislujem z izgubo in bi radf podjetje dal v stečaj, ali pač na nek način se ga znebil-morda tudi simbolično prodal.Zanima me, kakšne pogoje imam, da grem na čakanje pred upokojitvijo.
Lepa hvala če mi bo kdo odgovoril.

Mislim, da je najbolje , da se najprej na ZPIZu pozanimate, kdaj točno izpolnite pogoje za upokojitev. Brez službe se vam “splača” ostati takrat, ko bi bil čas prejemanja nadomestila tako dolg, da bi v času čakanja izpolnili pogoje za upokojitev.

only me, lepa hvala za odgovor, sem malo pogledal na ministrsvo za delo….in itak bodo sprejeli novi zakon, kar pa momeni za mene katastrofo.Delati sem začel s 15. leti, potem sem izredno študiral 6 let, med tem imel še otroke,službo in študij.Drudo leto bom imel 40 let delovne dobe, star 56 let in zmatran ko pra*ec.Ne samo da sem mlad delal,se šolal,pomagal vzajati otroke, sem pred 20 leti ustanovil svoje podjetje, kjer sem delal po 16 ur na dan, ker sicer ne bi šlo.Sranje, res….če bi namesto v pokojninski sklad vlagal v delnice, ali v vzajemni sklad, bi danes imel odlično pokojnino.Takoj bi lahko zaprl podjetje in šel v zaslužen pokoj.

Glede na stanje borznih indeksov v zadnjih dveh letih, ne vem kaj bi bilo bolje….. : )
Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close