Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dopust-regres

dopust-regres

Od 04.01.2010-04.04.2010zaposlena pri enem delodajalcu-koristila nič dopusta. Od 05.04.2010-31.12.2010 zaposlena pri drugem delodajalcu – menjava službe. Zanima me koliko dopusta/regresa mi pripada?
Lp

Vsak od delodajalcev ti je dolžan dati sorazmeren del dopusta in regresa.
Dopust, ki ga nisi koristila pri prvem, ti je propadel. Drugi delodajalec ti je namreč dolžan dati samo sorazmeren del, seveda pa ti lahko da tudi več, a ne vem ,če to danes kdo dela.

Only me,

ko sem sama menjala službo, mi je ostal tudi dopust, ki mi je pripadal za tisto leto. Za kar sem izkoristila dopust, mi je prejšnji delodajalec podal potrdilo o številu koriščenega dopusta in ga odnesla k novemu delodajaluc, preostalega neizkoriščenega pa sem lahko nato koristila pri novem delodajalcu, tako da mi ni nič propadlo.

Štefka, saj pravim, drugi delodajalec ti lahko prizna tudi 70 dni dopusta, če jih je pripravljen plačati, ni pa ti dolžan dati več kot sorazmerni del.

162/2 ZDR:
»(2) Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače.«.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close