ni mi jasno odpoved/dopust
prebrala sem spodnje teme, vendar mi ni čist jasno
v JU delam neprekinjeno 10 meseces
za 2010 imam sklep o celotnem dopustu in izplačan ves regres
dala bi opoved
ali se z odpovedjo št dni zmanjša na sorazmerje glede na št. mesecev (št. mesecev/12) od 1.1. do preneha pogodbe.
ali je kakšna razlika, če dam 30.6. ali 1.7 (ta dva datuma sta večkrat omenjena)
nova služba bi bila ponovno v JU
ali je možen prenos dopusta v novo službo?
ali se bolj izplača izkoristiti ves dopust v sedanju službi?
če ga koristim celotnega v sedanji, mi potem v novi do konce leta ne pripada nič!?
če sem prav razumela regres ne vračam
nisem razumela tisto o 10 dni dopusta za lansko leto, da ti propade
hvala
v JU delam neprekinjeno 10 meseces
za 2010 imam sklep o celotnem dopustu in izplačan ves regres
dala bi opoved
ali se z odpovedjo št dni zmanjša na sorazmerje glede na št. mesecev (št. mesecev/12) od 1.1. do preneha pogodbe.
delodajalec vam je odmeril dopust za leto 2010. lahko pokoristite celega, če vam ga odobri, ni pa vam dolžan omogočiti izrabe več kot sorazmernega dela, glede na čas odpovedi.
ali je kakšna razlika, če dam 30.6. ali 1.7 (ta dva datuma sta večkrat omenjena)
kdaj podate odpoved ni pomembno, pomembno je kdaj vam izteče odpovedni rok….to bo gotovo po 1.7. zakon določa, da delavcu pripad zgolj sorazmerni del dopusta za tekoče leto, če mu delovno razmerje v tem letu preneha pred 1.7.
nova služba bi bila ponovno v JU
ali je možen prenos dopusta v novo službo?
pogodbeni stranki se lahko dogovorita karkoli, vendar ponavadi delodajalci ne dajejo več dopusta kot so dolžni, saj je to njihov strošek. novi delodajalec vam je dolžan dati sorazmerni del dopusta
ali se bolj izplača izkoristiti ves dopust v sedanju službi?
če ga koristim celotnega v sedanji, mi potem v novi do konce leta ne pripada nič!?[/i]
vse je odvisno kako se zmeniš. ampak glede na to, da si v JU, boš najbrž lahko pokoristla samo sorazmerne dele pri obeh. lahko pa najprej pokoristiš ves dopust pri enem, šele pol daš odpoved, sam ne vem kaj bi potem naredili v novi službi, ker je velika verjetnost da gre denar iz istega žepa (proračuna)…
če sem prav razumela regres ne vračam
regres se ne vrača
nisem razumela tisto o 10 dni dopusta za lansko leto, da ti propade[/i][/i]
v tekočem letu moraš izrabit dva tedna dopusta, sicer ti propade. v leto 2011 lahko preneseš samo višek nad dvemi tedni
Če greš v novo delovno okolje, dopust lahko preneseš, za kar ti izda delodajalec potrdilo o koriščenju LD in se ti preostali del prenese v novo službo.
Če imate sedaj še stari dopust, ki ga je potrebno izkoristiti do konca junija vsako leto, potem je bolje, da ga ponucate v stari službi. Ker v nasprotnem vam propade. Vsakoletni dopust pa lahko koristite v dogovoru z delodajalcem, vendar nihče ne bo vesel, če pridete komajda v novo službo in boste že koristila dopust. Zato pa obstajajo plani o letnih dopustih. Razen izjem, na katere nimaš vpliva.
Če si v javni upravi, imaš itak odpovedni rok.
Še dodatek, v javni ali državni upravi govori zakon, da moraš izkoristiti letni dopust v neprekinjenem 10 dnevnem roku, torej 10 dni skupaj! Ostalo lahko preneseš v naslednje leto do konca junija vsako leto, za prejšnje leto. V nasprotnem, če teh 10 dni skupaj ne porabiš, ti pač propade, če tega ne storiš do konca tekočega leta.
Z datumi, ki so navedeni, je pa tako slabo obrazloženo, da ne znam odgovoriti, ker je bilo vse nametano in pojma nimam, o čem se sprašuje glede datumov!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.