zaposlitev za določen čas
Pozdravljeni!
Sedaj sem tretje leto zaposlena v OŠ. Prvo leto sem bila zaposlena za polovični delovni čas, drugo leto 75% delovni čas in sedaj prvo polovico leta isto 75%, po odhodu sodelavke v upokojitev pa za 100% delo. čas s povečanim obsegom delom. Zaposlena sem tretjič za določen čas. Študirala sem namreč dvopredmetni študij, končano imam eno diplomo, drugo končujem. Diplomo za tisto delovno mesto, kjer delam imam končano, vendar kljub temu mi uradno ne priznajo 7. stopnje izobrazbe. Drugo diplomo bom končala v septembru, za kar imam tudi zagotovilo svoje mentorice, torej fakultete. Trenutna pogodba mi velja do 31.8.2010.
Sedaj pa me zanima, berem o zakonih, ki ne dovoljujejo podaljšanja pogodb za določen čas. Ravnateljica se mi želi obdržati in zaposliti za nedoločen čas. Je kakšna možnost da ti podaljšajo za določen čas npr. za en mesec in nato spremenijo v nedoločen čas? Je možno, da mi pogodbe ne bo morala podaljšati, kljub temu, da to želi? Namreč postalo me je strah, ker si te službe želim, za še ne dokončano diplomo pa imam tudi objektivne razloge – imela sem kar nekaj zdravstvenih problemov. Prosim za kak nasvet, karkoli. Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.