Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Moja pravica ali prekršek

Moja pravica ali prekršek

Pozdravljeni,

Po poklicu sem inženirka telekomunikacij (diplomo sem pridobila pred kratkim). Moja prejšna izobrazba je bila ekonomsko komercialni tehnik. Ker sem brez dela seveda iščem vse mogoče. Zanima me naslednje: ali lahko (če pač kandidiram za delovno mesto, kjer iščejo ekonomskega tehnika) zamolčim, torej da ne omenjam, svoje zadnje stopnje izobrazbe… ker ja, če si preveč izobražen tudi ni več ok… pravzaprav me zanima, če s tem delam prekršek ali je to moja osebna stvar kaj bom povedala o mojih dosežkih… upam, da me razumete kaj želim vprašat…

Najlepša hvala,

Gatmana25

Lahko zamolčite! razen če vas direktno vprašajo!

lp

http://Www.najpravnosvetovanje.si

Hvala lepa!

Gatmana25

Seveda lahko zamolčite, vendar je to prekršek, saj v primeru, da vas delodajalec zaposli lahko tudi njega spravite v težave. Delodajalec objavi PD obrazec na Zavodu za zaposlovanje s pogoji. Če je pogoj ekonomski tehnik, vi pa imate višjo zaključeno šolo ne izpolnjujete pogojev. v primeru, da se mu zlažete in vas zaposli, drug kandidat pa ustreza pogojem in se pritoži boste zagotovo izgubili službo. Prav tako se ob prijavi na ZZZS preverjajo pogoji na PD in dejanski pogoji – in spet so lahko težave.

Ma to je naravnost smešno, hahahahahahahaha

Ma to je naravnost smešno, hahahahahahahaha[/quote]

Nič ni smešno, še posebej če je več kandidatov, ki ustrezajo in se lahko pritožijo. Tudi inšpektor za delo te lahko pride obiskat in preverit kako zaposluješ. Kandidat, ki ga zaposliš mora izpolnjevati pogoje ob razpisu, drugače je delodajalec v prekršku – pa naj bo smešno gor al dol.

Seveda mora kandidat izpolnjevati pogoje za zaposlitev. In če pogoje presegaš, imaš še zmeraj tiste potrebne pogoje + še dodatek.

Ob prijavi na ZZZS pa se izobrazba ne preverja, preverja se samo, če je sklenjena pogodba o zaposlitvi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close