Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Skrajšanje odpovednega roka

Skrajšanje odpovednega roka

Pozdravljeni, včeraj sem delodajalcu vročila redno odpoved pogodbe s skrajšanim odpovednim rokom, s čimer se ni strinjal in vztraja, da ostanem do konca odpovednega roka. V pogodbi imam naveden 3-mesečni odpovedni rok, kar pa je zame v trenutni situaciji nesprejemljivo, saj sem dobila novo ponudbo in bi me novi delodajalec potreboval v čimkrajšem možnem času.

Ker sem popolnoma prepričana, da me trenutni delodajalec ne bo tako lahko spustil, me zanima, kakšne posledice bi imelo, če enostavno ne pridem več v službo? Naj omenim, da mi do danes še ni izplačal regresa za leto 2009, da mi je dolžan izplačati še sorazmerni del regresa za 2010, da še nimam odločbe za dopust za leto 2009, niti za leto 2010. So omenjena dejstva kakšna olajševalna okoliščina, s katero lahko “prisilim” delodajalca, da me pustiti oditi v roku, katerega bom predlagala jaz? Ali pa je najbolje, da se čimprej posvetujem z odvetnikom?

Hvala za Vašo pomoč.

Vsem želim lepo nadaljevanje nedeljskega dne.

LpA.

Vsak pameten delodajalec bo spustil svojega zaposlenega v drugo službo čim prej je mogoče.
Ko enkrat delavec da odpoved mu po domače dol pade jermen, se pravi da se mu začne malo fučkati. Kaj pa če boš začela efektivno delati samo še recimo 5 ur na dan. Kaj pa ti bo naredil te dal pred disciplinsko komisijo. Koneckoncev pa lahko tudi doma ostaneš, pa naj te odpusti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close