Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved po porodniški

odpoved po porodniški

Pozdravljeni,

V podjetju sem zaposlena 10 let za nedoločen čas, trenutno na porodniški, delodajalec mi je dejal, da mojega delovnega mesta po preteku porodniške ne bo več.
Lahko to naredi???? V pogodbi imam odpovedni rok 4 mesece.
Nekje sem slišala, da ti po preteku porodniške še 1 mesec ne sme dati odpovedi, je to res???
Kaj naj naredim???
Kaj mi pripada???

In še eno vpr. kaj pomeni obojestranska odpoved??? A to pomeni, da potem nimam pravic na zavodu ali to pomeni, da se strinjam z odpravnino itd…. pravice pa mi vseeno pripadajo????

Z obojestransko odpovedjo se jaz ne bi strinjala – 1x sem tako naredila in sem ostala brez nadomestila na zavodu za zaposlovanje, brez odpravnine….sicer je to bilo 10 let nazaj in ne vem, kako je sedaj…verjetno ne kaj preveč drugače…

Res je, da lahko dobiš odpoved vročeno šele po enem mesecu po končani porodniški; šele potem ti začne teči odpovedni rok.

Nikakor pa se ne pogovarjaj o nobeni “obojestranski odpovedi”; če želiš imeti pravico do odpravnine in nadomestila na zavodu, pride v poštev le redna odpoved iz poslovnih razlogov.

Hvala.

Če dojiš,ti ne more dati odpoved.

samamarin,

skleni ARAG zavarovanje pravne zaščite in poišči pomoč odvetnika. Zavarovanje krije vse odvetniške in sodne stroške. Pomembno je, da imaš zavarovanje že sklenjeno v času prejema odpovedi.

Izbori si kar ti pripada, brez pomoči odvetnika bo šlo bolj težko…

Poglej si več na (klikni na spodnjo povezavo):

www.ARAG.si[/url]

Pa veliko sreče,

Nuša

Nusa 82 , prodajaj svoje storitve kje drugje, ne ljudem ki so v stiski in niti trezno ne razmišljajo, potem pa jih take zavarovalniške ” sekte ” prepričate v vse, seveda v vaše dobro ne v dobro stranke!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close