Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ni odgovora na prijavo na podlagi razpisa

Ni odgovora na prijavo na podlagi razpisa

Pozdrav vsem,

mi lahko kdo pove, ali je tisti, ki razpisuje neko delovno mesto (para državna institucija) dolžna prijavitelju dati nek odgovor?

Sprašujem, ker je že 4 tedne, kar sem se prijavil in ni nobenega odgovora. Po mailu sem jih povprašal, ali lahko pričakujem kakšen odgovor pa nič.

Se zavedam, da so dostikrat ti razpisi le zato, ker to od njih zahteva zakon, je pa nekdo že potiho izbran, vendar pa, ali kakšen zakon govori o tem, da je nekdo dolžan dati odgovor prijavitelju (če, kateri zakon kateri člen, kakšen link)?

Kaj storiti?

Hvala vsem in LP

jaz sem se enkrat pirjavila na neki v občinski zadevi, odgovor sem dobila po štirih mesecih.Sem vmes že pozabila da sem sploh šla na testiranje.:D

Če ti ne dajo odgovora najbrž nisi izbran ane. Tistega, ki bo zmagal bojo najbrž že obvestili.
Išči naprej.

Če se ne motim, po zakonu morajo poslati odgovor in to nekaj dni po tistem, ko je že eden podpisal pogodbo, ne vem točno koliko – mislim, da je tako. Tudi jaz nisem dobila odgovora, ko sem se naredila mal mono in poklicala, kako in kaj glede dela pa, čeprav sem že vedela, da je že nekdo izbran, tudi kdo, so rekli mi: ”A niste dobili odgovora?” Sem rekla, da ne, od tega je že več, kot pol leta – še danes ga nisem dobila.

V državni upravi so dolžni objavit obvestilo v 8 dneh po izdaji sklepa o izboru kandidata. Ni nujno, da pisno obvestijo vsakega udeleženca, dovolj je da to naredijo na spletni strani. Verjetno velja podobno za agencije in podobne neumnosti. Pisno se ponavadi obvešča samo kandidate, ki so bili vabljeni na razgovor.
Stvar je tudi v tem, da če se prijavi 300 kandidatov, to predstavlja nezanemarljiv strošek sploh če sešteješ vse razpise skupaj. Je pa res, da dandanes ko poteka poslovanje po elektronski pošti to dosti lažje.

Velikokrat se odda prošnjo lahko preko emaila in mislim, da tam bi se lahko tudi dobilo odgovor pa se ne, verjamem, če se prijavi cca 50 kandidatov, ali celo več, da je to strošek, ampak kandidate neizbrane se lahko na več načinov obvesti: po pošti, pa emailu, ali se ga pokliče. Glede tega, da lahko objavijo na spletno stran, da je konec razpisa pa kandidat izbran – to prvič slišim, saj od 100 prošenj, jaz nisem dobila cca na 50 prošenj odgovora in niti nisem zasledila, da bi bilo to kje objavljeno, enostavno ni bilo odgovora nikjer.

Prijavljanje preko Emaila je iluzija ker podjetja večinoma sploh ne vzamejo resno teh prijav, odgovarjajo pa na njih sploh ne,…

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close