Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako do boljše porodniške

kako do boljše porodniške

V mesecu okt. 2010 pričakujem tretjega otroka. V času druge porodniške mi delodajalec ni podaljšal pogodbe o zaposlitvi. Konec druge porodniške je bilo 09.01. 2010 pogodba pa mi je potekla 2.7.2009.

S 10.01.2010 sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje, denarno nadomestilo mi pripada za 3 mesece, ker imam delovne dobe 2 leti.

Nastop 3. porodniške bo v začetku septembra 2010.

Zanima me sledeče:

1. Ali se šteje v izračun starševskega nadomestila bruto izplačilo 2. porodniške in denarna socialna pomoč iz zavoda? (v mojem primeru 6. mesecev porodniške+ 3 mesece zavoda+ 3 mesece-če se zadnje tri mesece nekje zaposlim ali v primeru, če se ne?)

2. Ali je kaka možnost , da si recimo prispevke za zadnje 3 mesece plačujem sama? Ali je to samo v primeru S.P.-ja? Kakšen je minimalni prispevek in kje ga urejam?

3. Ali drži, če mine manj kot eno leto od prekinitve porodniškega dopusta (v mojem primeru bo tako), pa do naslednjega nastopa porodniške, da ni potrebno oddati CSD-ju novih zadnjih 12 dohodkov, pač pa naj bi uporabili podatke še iz druge porodniške? Ali v mojem primeru to drži, glede na to da je bilo moje delovno razmerje prekinjeno?

4. Kako je s tem če si zaposlen dan ali dva pred nastopom porodniškega dopusta – ali se pri izračunu nadomestila kaj pozna?

Hvala za odgovore!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close