ODLOČBA ZA LETNI DOPUST
Spoštovani,
prosim vas, da mi pomagate razrešiti sledečo dilemo.V našem podjetju dobim sledečo pogodbo o letnem dopustu:
– osnova letnega dopusta 18 dni,
– delovna doba 2 dni,
– izobrazba 4 dni,
– otrok do 15. leta starosti 1 dan
Skupaj torej 25. dni dopusta.
Poraja se vprašanje ali bi po ZDR, kateri samo navaja, da dopust ne sme trajati manj kot 4 delovne tedne (v mojem primeru torej 20 dni)morali vzeti za osnovo pri določitvi dopusta 20. dni in ne več 18, in bi mi potemtakem pripadalo 27. dni dopusta. Moje mnenje je, da je odločba katero sem prejela pravilna, ker sam zakon pravi koliko sme trajati minimalni dopust, moja odločba pa te dni vsekakor presega in ne govori o tem, da mora delodajalec teh 20. dni vzeti za osnovo in na to še vse ostale dodatke.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Sandra,
predlagam ti, da najprej pri odvetniku preveriš, kakšne so tvoje pravice.
Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.
Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti. Pa še svetujejo ti pri izbiri odvetnika!
Stvar deluje kot obljubljajo. Pomembno je, da imaš zavarovanje sklenjeno pred sporom.
Skleneš lahko na: http://akcijatv.arag.si/[/url]
Lep pozdrav,
Nuša
Forum je zaprt za komentiranje.