Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved delovnega razmerja in stroški

Odpoved delovnega razmerja in stroški

Pozdravljeni,

delodajalcu sem dal pisno odpoved in ker se ne strinja s predčasno oz. sporazumno odpovedjo, imam 90 dnevni odpovedni rok. Ali se mi ta rok v kakršnem koli primeru lahko podaljša?

Drugo vprašanje pa se navezuje nekako na prvega. Že preden sem dal odpoved je bil dogovor, da bom napoten na službeno pot in izobraževanje v tujino. Ker sem sedaj dal odpoved se je delodajalec odločil, da me ne pošlje na izobraževanje in mi “grozi” s stroški rezervacije oz. stornacije letalske karte. Ali se to sme? Saj jaz bi še vedno šel, samo njim to ni več v interesu.

Lep pozdrav in hvala za kakršen koli odgovor.

Pozdrav!
V primeru, ko ti delodajalec na tvojo prošnjo ne more nuditi sporazumne odpovedi (skrajšanega odpovednega roka), velja odpovedni rok iz pogodbe, torej 90 dni. Ta rok se nikakor ne more podaljšati, ker je 90 dni rok, določen s pogodbo.
Na drugo vprašanje pa ne znam odgovoriti, najbolje da se pozanimaš pri pravniku.

Pozdravljen,

predlagam ti, da najprej pri odvetniku preveriš, kakšne so tvoje pravice.

Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.

Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti. Pa še svetujejo ti pri izbiri odvetnika!

Stvar deluje kot obljubljajo. Pomembno je, da imaš zavarovanje sklenjeno pred sporom.

Skleneš lahko na: http://akcijatv.arag.si/[/url]
Lep pozdrav,
Nuša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close