Prekinitev pogodbe in bolniška
Pozdravljeni,
sem v 4.mesecu nosečnosti in ginekologinja m je predpisala bolniško. Težava je v tem, da imam z današnjim dnem odprto bolniško, pogodba o zaposlitvi pa se mi izteče 30. (v petek), do takrat pa moja bolniška sigurno ne bo zaključena…in tudi ne verjamem, da bo pogodba o zaposlitvi podaljšana – kako naprej?
Hvala.
Lep pozdrav?
Na teh straneh sem že iskal pravni nasvet ga dobil zdaj sem zopet v dilemi.Moje podjetje me je hotelo spraviti na čakanje čeprav mi je mankalo do obeh pogojev 32 mesecev.
Ker takrat niesem podpisal sem ostal v firmi delam maprej kot invalid lll.kategorije z omejitvami 4 ure,star sem 55let 6 mesecev.
Zdaj se je moj delodajalec ali firma spomnil da da ven privat mojo enoto vzdrževanje in to privatniku.
Pa me zanima kako bo zdaj z mano?
1.A me lahko kar tako preda čeprav sem invalid delam 4ure,star 55let?
2.Pogodba dobim za podpis novo v novi po novi pogodbi sem zaposlen začasno za 1 leto čeprav imam zdaj odločbo za nedoločen čas??
3.Kaj potem če me novi delodajalec po 1 letu odpusti kar je zelo verjetno??
Za vaše odgovore se vam najlepše zahvaljujem, lep pozdrav??
CVEK55
POZDRAVLJENI.
Sem že bil na vašem naslovu,ker sem imel problem v podjetju da so me hoteli na hitro spakirati na čakanje iz krivdnih razlogov, čeprav sem invalid lll. kategorije delam po 4 ure polovičen čas z omejitvami.Upošteval sem vaš nasvet nič podpisal , no zdaj podjetje počne drugo zgodbo moja enota kjer sem zaposlen vzdrževanje se daje ven privatnemu delodajalcu..
Zdaj pa me zanima::?
1) Ali mi movi delodajalec lahko izda odločbo za določen časoziroma eno leto zdaj imam za nedoločen čas.
2)Kaj se zgodi če dobim odločbo za eno leto, potem me bo odpustil saj sem invalid imam omejitve dela do upokojitve mi manjka še 2leti in 6 mesecev.
3) Če se to zgodi imam pravico do odpravnine ali ne kdo jo plača:
Zdaj sem star 55let 6 mesecev ko sem star 58 zadovoljim oba kriterja.
Se zahvaljujem za odgovor lep pozdrav
CVEK55
Pozdravljeni,
sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težave z delodajalcem – poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor
Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.
Stvar deluje kot obljubljajo.
Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša
Forum je zaprt za komentiranje.