Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpovedni rok – kaj upoštevati

Odpovedni rok – kaj upoštevati

Pozdravljeni!

Zaposlena sem za nedoločen čas v družbi, ki preko koncesije opravlja dejavnost zdravstva in socialnega varstva. Ker nameravam delovno razmerje prekiniti, me zanima nekaj o odpovednem roku.

Namreč, v pogodbi o delu imam v členu, ki določa odpoved delovnega razmerja, zapisano, da se delodajalec in delavka zavezujeva, da bova glede odpovedi delovnega razmerja in odpovednega roka upoštevala določila zakona. Če prav razumem, Zakon o delovnih razmerjih določa 30-dnevni odpovedni rok, če delovno razmerje odpove delavec – imam prav?

Glede na to, da za našo dejavnost velja kolektivna pogodba za dejavnost zdravstva in socialnega varstva, ki za mojo stopnjo izobrazbe določa 3-mesečni odpovedni rok, pa nisem prepričana, ali glede odpovednega roka zame veljajo določila zakona ali določila kolektivne pogodbe?

V enem izmed členov v pogodbi imam namreč navedeno, da za vse zadeve, ki s pogodbo o delovnem razmerju niso opredeljene, delodajalec in delavka upoštevava zakon, kolektivno pogodbo in notranje akte delodajalca. Ali se pri odpovedi lahko upravičeno sklicujem na člen, v katerem je delodajalec zapisal, da glede odpovednega roka upoštevava zakon in uveljavljam pravico do 30-dnevnega odpovednega roka, ali te pravice sploh nimam (glede na kolektivno pogodbo)?

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor,
PR

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težave z delodajalcem – poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close