Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev premestitev iz firme na drugo firmo??

premestitev iz firme na drugo firmo??

Pozdravljeni?
Na tej straneh sem že iskal pravni nasvet,ga tudi dobil,zopet sem v težavah.
Moje dosedanje podjetje me je hotelo spraviti na čakanje. Kar se jim ni posrečilosaj nisem podpisal da grem iz krivdnih razlogov,zato sem ostal v službi delam naprej kot invalid lll. kategorije z omejitvami 4ure star sem 55let 6 mesecev, delovne dobe imam 37let 7 mesecev.
– Zdaj pa moje podjetje hoče dati mojo enoto vzdrževanje ven iz podjetja privetniku??
-Po vsej verjetnosti bom moral iti če me bo leta vzel imam pa vprašanje??
–Zdaj imam odločbo za nedoločen čas, a mi novi delodajalec lahko da v podpis odločbo za določen čas oziroma eno leto.
–Po enem letu se me bo pa lepo znebil saj kot invalida z omejitvami ne rabi ki dela samo 4ure, meni bo pa do starosti 58let in delovne dobe 40 let mankalo 1leto 6 mesecev???
–Odpravnine mi ne bo dal kot je vprašanje kaj bom dobil če bom na borzi dela??
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
cvek55

zanimivo pri prejšnih vprašanjih ni bilo problemov dobil odgovor v roku 2 dni, zdaj ni odgovora me zanima a se s tem več ne ukvarjate z nasveti ali ni dober naslov morda pa več delavska vprašanja ne štejejo, sicer v to dvomin ,ker bili ste korektni??
Prosim za odgovor se zahvaljujem lep pozdrav

Kot invalid in starejši delavec si zaščiten. Pojdi na Inšpektorat za delo in povej svojo zgodbo, pa ti bodo tam ustrezno svetovali.
Delodajalec ti ne more pogodbe za nedoločen čas spremeniti v pogodbo za določen čas, lahko pa ti poišče drugo ustrezno delo (kar bo v tem primeru, če bo vzdrževanje prevzel drug delodajalec).
Ničesar ne podpisuj, bi pa na tvojem mestu razmislila, če ne bi bilo bolje iti na Zavod, kjer boš imel do penziona dohodek. Tudi ko ti izteče borza boš še vedno dobival na novo odmerjeno nadomestilo iz ZPIZ-a.

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težave z delodajalcem – poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close