nosečnost in zaposlitev
Živjo,
dolžna nisi povedati, verjetno pa ni glih fajn. Mogoče je bolje povedati in imaš čisto vest in bo delodajalec to tako cenil, da te bo mogoče vseeno vzel. Jaz bi povedala, ker bi mi bilo potem nerodno, ko bi izračunali, da sem že vedela pa nisem povedala. Ne vem, odvisno kakšen človek si.
LP,
M
Pozdravljeni,
Bom zastavila svoje vprašanje kar v okviru zgornje teme.
In sicer mi z 31.12.2009 poteče pogodba o poslovodenju, ki je bila sklenjena za določen čas. Glede na to, da sem noseča, sem bila tako fer in sem svojega delodajalca po 3 mesecih nosečnosti pravočasno obvestila, da sem noseča in ga hkrati povprašala, če lahko pričakujem podaljšanje pogodbe. Po tem je ostalo vse tiho in ker se datum bliža sem še nekaj krat povprašala kako in kaj in glede na to, da nisem dobila odgovora, sem prepričana, da ne bo nič s podaljšanjem.
Zanima me, če mi zna kdo razložiti ali izračunati kakšno porodniško lahko pričakujem, če mi ne bodo podaljšali pogodbe? Nimam niti najmanjših izkušenj s tem, ker še nikoli nisem bila brezposelna.
Zaposlena sem bila od leta 01.01.2004 dalje, sicer pri 2 različnih delodajalcih, vendar brez prekinitev delovnega razmerja (oz. pri prvem prekinila 31.05., pri drugem začela 01.06.). Porodniško bom nastopila 19.05.2010, se pravi, da bi bila brezposelna od 01.01.2010 do 19.05.2010.
Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.