konkurenčna klavzula
Delavko redno pošiljam na izobraževanja in plačujem tečaje.
Dobila bo pogodbo za nedoločen čas, seveda pa se želim zaščititi v primeru da gre drugam da mi vrne stroške tečajev oz. da tega dela ne opravlja-le kar je bilo naučeno z mojo pomočjo.
Ali ji naj dam konkurenčno klavzulo, ali le pojasnilo v pogodbi?
Koliko se plačuje dodatek k konkurenčni plači, vem da klavzula velja le če delavec k njej dobiva dodatek.
Prosim za pojasnilo!
Hvala!!
Ma dej Pogooglaj malo, a ni hitreje če vprašaš google, pa kdo misliš da ima v glavi vse te zadeve?!
Na hitro: konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula sta dve razliučni stvari. In NE, ni ti treba plačevati dodatka k plači da velja taka prepoved, mora pa pogodba vsebovati vzajemne obveze, npr če ti nekomu prepoveduješ delati podobna dela 2 leti po odhodu, mu moraš ta čas plačevati minimalno 1/3 plače, to je konjk, klavzula,..Konkurenčna prepoved pa velja za sedaj, da nekdo ne sme delati enakih del za drugega delodajalca če je to konkurenčno vašemu podjetju,….
Vse in še več in primeri pogodb pa so na googlu kot pravim,…
lp, I
Še to, če plačuješ nekomu tečaje pa se lahko zavežeš z aneksom k pogodbi o zaposlitviu, da za 1 tečaj recimo, delavec mora ostat pri tebi 1 leto,…itd
Samo naj bodo realne zahteve in čas, recimo meni so dali aneks za 8 let in me poslali na 2 tečaja nemščine, sem jih gladko odje..l !
Saj pravim, po pametis temi zadevami.
Forum je zaprt za komentiranje.